İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Adıyaman'da protesto edildi. 

Cuma namazı sonrasında, Adıyaman Bağımsız Sivil İnisiyatifi Platformu öncülüğünde, Ulu Cami önünde toplanan kalabalık grup, ellerinde pankartlarla İsrail aleyhinde sloganlar atarak Demokrasi Parkı'na yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Mustafa Kirişçi, İsrail'in kaybolan 3 gencin ölü bulunmasını bahane ederek Ramazan ayının ilk günlerinden beri Gazze'ye saldırılar düzenlediğini söyledi.

Şu ana kadar İsrail'in Gazze'ye 500 tondan fazla bomba yağdırdığını belirten Kirişçi, "Bu saldırılarda 260'tan fazla Filistinli kardeşimiz şehadete ulaştı. Bin 700'den fazla yaralı var. Filistin halkı zalimlere meyletmeyip şanlı bir direnişi seçtikleri için zalimler tarafından diz çöktürülmeye çalışılıyor" dedi.

Dünyanın en büyük açık hava hapishanesinin Gazze olduğunu ifade eden Kirişçi, Gazze'nin karadan, havadan ve denizden kuşatma altında olduğunu aktardı.

İsrail'in saldırılarda sadece erkekleri değil, kadın, yaşlı ve çocukları da katlederek, savaş suçu işlediğini kaydeden Kirişçi, şöyle konuştu:

"Bu zulümler yaşanırken bir vücudun azaları gibi olması gereken İslam dünyası ne yapıyor, nelerle uğraşıyor? Filistin'de kimler ölüyor? Acılar içinde kıvranan, evleri başlarına yıkılan, şehirleri harabeye dönen insanlar bizim neyimiz oluyor? Siyonist işgal ve katliamlara karşı izzet ve şerefle direnen Filistin halkı onca çaresizlikten çare üretip ayakta dururken, adeta imkanlar denizinde yüzen bizlerin içinde gark olduğumuz acziyetin sebebi nedir? Sizleri siyonizmin en önemli gücü olan ekonomisinin temelini oluşturan Yahudi ürünlerini boykot etmeye çağırıyoruz. Öyle bir boykot ki sürekliliğini ve canlılığını hiç yitirmeyen bir boykot olsun."

Açıklamanın ardından hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, ardından dua edildi.