Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü Üyeleri sosyal sorumluluk çerçevesinde devlet vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden birini sergileyerek Besni ilçesine bağlı Yazıbeydilli Köyüne 4 derslikli modern bir okul yaptırdı.
Şehit Hasan Gülten isminin verildiği 4 derslikli ilkokul görkemli bir törenle eğitim ve öğretime sunuldu. Yazıbeydilli Köyünde düzenlenen açılış törenine Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır, Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, belde belediye başkanları, boğaziçi üniversitesi yapı kulübü üyeleri, Yazıbeydilli Köyü halkı ile çok sayıda davetli katıldı. Yazıbeydilli Köyü girişinde protokol üyeleri çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı.
Programın açılış konuşmasını yapan Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü Üyelerinden Eray Ölmez, Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübünün çalışmalarından bahsederek, “Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübünden oluşan 70 kişilik bir ekiple Yazıbeydilli Köyüne yapılan okulda arkadaşlarımızın çok büyük emeği vardır. Biz eğitimin kısıtlı şartlarda yapıldığı bölgelerde bulduğumuz sponsorlarımızla ilkokul binaları yapıyoruz. Bugün burada açılışını yapacağımız okul Türkiye’de yaptığımız üçüncü okul oluyor. Biz buraya 4 arkadaşla birlikte geldik. Bu okula bir yıl önce başladık ve bugün açılışını yapıyoruz” dedi.
Besni’nin Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri içerisinde yapılan proje, yatırım ve hayır faaliyetlerinde adından söz ettirecek potansiyele sahip bir ilçe olduğunu kaydeden Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya “Besni yüzde 97 eğitim ve öğretim, okur ve yazar oranıyla Türkiye ortalamasının üzersinde olup, ilçe genelinde eğitim seferberliğine tüm vatandaşlarımız canı gönülden destek vermektedir. Bunun yanında yaptıkları yatırımlarla adından söz ettiren Besnili işadamlarımız aynı zamanda ilçemizdeki hayır işlerinde de adeta birbirleriyle yarışmaktadır. Besni’de hangi köy, mahalle ve sokaklarda gitseniz bir hayırseverimizin yaptığı eserlerle karşılaşırsınız. Tüm hayırseverlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır ise törende yaptığı konuşmada, “Bugün aynı zamanda seçim bölgem olan Boğaziçi Üniversitesi ile Adıyaman’ın kardeşliğini yaşıyoruz. Bugün Boğaziçi Üniversitesi gençlerinin devlet-vatandaş işbirliğiyle hayata geçirdiği projenin açılışını hep birlikte yapıyoruz. Türkiye’nin doğusu-batısı, kuzeyi-güneyi her tarafı birdir. Bugün burada kıt imkanlarla önemli bir esere imza atmış genç kardeşlerimiz. Bu projeye imza atan genç kardeşlerimizi ve hocalarını tebrik ediyorum. Bizde doğulu-batılı, kuzeyli-güneyli, eğitimli-eğitimsiz, zengin-fakir ayrımı yoktur. Yeter ki insana dokunun, siyasetinde malzemesi insandır. Biz siyaset yaparken bunu yapıyoruz. Görüyoruz ki öğrencilerimizde bunu yaparak buradaki öğrencilere eğitim olanağı sağlamışlar. AK Parti iktidarı olarak Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini her geçen gün artırıyoruz. Çünkü biz gençlere çok önem veriyoruz. Geleceğimizin gençler ve çocuklar olduğunu biliyoruz. Onların en iyi şartlarda eğitim ve öğrenim görmesi içinde çalışıyoruz. Kardeşlik hukukunun tesis edilebilmesi için doğunun ve batının birbirini tanıması ve anlaması gerekiyor. Bu anlamda bugün burada olmak ve Boğaziçi Üniversitesi gençlerin yaptığı böyle bir projenin açılışına katılmak çok önemlidir” dedi.
Gönüller bir olunca mesafelerin hiçbir anlamı olmadığını bugün açılışını yapacağımız okulun bizlere gösterdiğini ifade eden TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında, “Böyle önemli ve anlamlı bir projeyi Adıyaman’da hayata geçirerek, bizim çocuklarımıza şefkat elini uzatan ve gönülden bir dokunuş sergileyen Boğaziçi Üniversitesi gençlerine çok teşekkür ediyorum. Bugün devlet-vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden birini yaşıyoruz. Dünyada eğitimin bayram olarak kullandığı tek yer Besni İlçesidir. Dünyada eğitime bu kadar önem veren bir ilçedeyiz. Gençlerimiz bu nedenle örnek bir yer seçmişlerdir. Ayrıca bu okulumuza şehidimizin isminin verilmesi son derece önemlidir. Çünkü onlar kanlarıyla bu ülkeyi bizlere armağan ettiler. Açılışını yapacağımız okulun hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Böyle önemli bir eserin meydana çıkmasında emek veren Boğaziçi Üniversitesinin değerli gençlerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Abdullah Erin ise, “Bugün burada açılışını yapacağımız ve Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübünün o pırıl pırıl gençlerinin dimağlarından ve kalplerinden yeşeren ve bugün burada somut olarak karşımızda gördüğümüz bu eser, fiziksel ve maddi olarak belki küçük ama genel çerçevede hizmet verecek çok anlamlı bir eserdir. O kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bu tür çabaların yaygınlaşması toplumumuzun birlikteliği, beraberliği, birbirini anlama ve birbiriyle empati yapma anlamında çok büyük anlamlar taşımaktadır. Türkiye’de karşı karşıya kaldığımız önemli sorunlardan bir tanesi olan bugün kırk yıldır uğraştığımız PKK terör probleminin çözülmesinde de bu tür etkinliklerin ve faaliyetlerin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Doğu ve Batı da yaşayan insanlarımız birbirini daha iyi anlamak, birbirini daha iyi algılamak ve birbiriyle olan birlikteliklerini güçlendirmek zorundadır. İstanbul’da, Ankara’da ve büyük şehirlerde yaşayan insanlarımız, Şırnak’taki, Hakkari’deki ve Cizre’deki yaşayan insanlarımızın yaşadıklarını hissedebilmeli ve doğru tahlil edebilmelidir. Türkiye’nin en kaliteli üniversitelerinden biri olan ve Uluslararası başarılara imza atan Boğaziçi Üniversitesinde okuyan değerli gençlerimiz bunu hissetmiş olmalılar ki bu somut ve güzel örneği gerçekleştirerek ortaya koydular. Adıyaman Valisi olarak kendilerine ve onlara destek verenlerin hepsine teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyor, bu okulumuzun köyümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesilerek sınıflar gezildi.