İl Özel İdaresi toplantı salonunda düzenlenen kapanış programında, "Kadının İnsan Hakları Eğitimi" konusunda eğitim alan kursiyerlere kursiyerlere sertifikaları verildi.

 Projenin İl Koordinatörü Sevgi Binbir, etkinlikte, proje ile cinsiyet eşitliğinin doğru bir zeminde geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Kent nüfuslarının yarısının kadın olduğuna işaret eden Binbir, özellikle yerel düzeyde kadınların yeteri kadar temsil edilemediğini belirterek, sosyal ayrımlaşmaya ve eşitsizliğe maruz kaldıklarını ifade etti.

Genel olarak kadın ve kız çocuklarının ihtiyaçlarının dikkate alınmasında eksiklikler olduğunun altını çizen Binbir, konut, güvenlik, ulaşım, eğitim ve sağlık alanında alınan yerel kararların, kadınları doğrudan etkileyerek hayatlarını zorlaştırdığını savundu.

Kadınların, şiddete uğradıklarında destek alınabilecek yerlere kolay ulaşmaları gerektiğini vurgulayan Binbir, "Kadınların sığınabilecekleri mekanlar, ilgililere ulaşabilecekleri acil destek hatları, kent yönetiminin sunduğu hizmetler gözardı edilmemesi gereken hususlardır" dedi.

Adıyaman Vali Yardımcısı Yunus Emre Atlıer de kadın hakları konusunda eğitim alan kursiyerlerin yereldeki vatandaşlara ulaşması noktasında ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.