Adıyaman’ın Kahta İlçesinde bulunan Kahta Hafızları ve Kuran Gönüllüleri (KAHAD) darbe girişimine tepki gösterdi. KAHAD Başkanı Bilal Demir, ülkemize ve milletimize karşı yapılan darbe girişimi halkımızın ve güvenlik güçlerimizin dirayeti karşısında başarısızlık ile sonuçlandırıldığını ifade etti.
Demir yapmış olduğu açıklamada, “Karanlık emellerine ulaşabilmek, özgür halk iradesini yok etmek uğruna Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalamaktan çekinmeyen paralel yapının Türk Silahlı Kuvvetler içerisindeki küçük azınlığın darbe teşebbüsünün geri püskürtülmesi, ülkemizin Cumhuriyete ve Demokrasiye bağlılığını bir kez daha göstermiştir.
Kahta hafızları ve Kuran gönüllüleri camiası olarak karanlık süreci, demokrasiyi bertaraf etmeye kalkışan zihniyeti şiddetle kınıyor, üyelerimize ve camiamıza ulusal değerlerimize sahip çıkmaya devam etmeleri çağrımızı yeniliyoruz.
Haklı direnişte şehitlik mertebesine ulaşan tüm güvenlik güçlerimize, menfur saldırılarda hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor, bu alçakça kalkışmaya direnen, demokrasiye ve cumhuriyete bağlılığını gösteren tüm yurtsever halkımızı kutluyorum” İfadelerini kullandı.