Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Almanya Federal Meclisi’nin, 1915 olaylarını ’Soykırım’ olarak nitelendiren tasarıyı hazırlayarak ’Evet’ oyu kullanan Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’in Tokatlı olduğundan şüphe ettiğini ifade ederek, “Ben inanıyorum ki Tokatlı hemşehrilerimiz hem o adama hem Alman Parlamentosu’na gerekli Tokat’ı atacaktır” dedi.
Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı açılışında konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Almanya Parlamentosu’nda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısına ve bu tasarıya imza atan Cem Özdemir’e tepki gösterdi. Almanya Parlamentosu’nun almış olduğu kararın yok hükmünde olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, “Bir kendi tarihlerine birde bizim şanlı tarihimize baksınlar. Bizim şanlı tarihimizde barış vardır, insanların dini ve vicdani özgürlüklerine hürriyetlerine karşı her anlamda sıkı sıkıya bağlı olmak vardır. Bizim medeniyetimizde tarihimizde insanlara kucak açma vardır. Almanların geçmişine bakıldığında kan vardır, vahşet vardır, soy kırım vardır. Diri diri insanları fırına atma vardır. Onun için diyor ya üstat ‘dinime hakaret eden Müslüman olsa’ diye. Biz de bunların yapmış olduğu soykırımı kınıyoruz. Asla üzülmeyin Tokatlı birisi bunu yaptı diye. O insan Tokatlı falan değil. Tokatlı olduğundan ben şüphe ediyorum. Ben inanıyorum ki Tokatlı hemşehrilerimiz hem o adama hem Alman Parlamentosu’na gerekli tokadı atacaktır. Gerekli cevabı biz Tokat’tan vereceğiz. Gerekirse imza kampanyası toplayacağız, ne yapılması gerekiyorsa, alınacak bir karar varsa yasal anlamda her şeyi yapacağız” diye konuştu.
Başkan Eroğlu ayrıca Ramazan Sokağı haricinde iftar sofralarının devam edeceğini ifade ederek, “Tarihi Hıdırlık Köprüsü’nün yanında günde 2 bin kişiye iftar sofrası açacağız. 20 noktada mahalle iftarlarımız 3. yılında devam edecek. Mahalle iftarlarına hemşehrilerimizi bekliyorum. Çünkü bu iftarlar bizi biz yapan duygular. Eski Ramazanları hepimiz iyi hatırlıyoruz. O eski Ramazanlardaki muhabbeti, coşkuyu, dostluğu yada bir ve beraber olmayı eminim hepimiz özlüyoruz. Bizim bu mahalle iftarlarındaki amaçladığımız nokta da bu. Yılda dahi bir kere bir birini görmeyen aynı apartmanda otursa bile haftalarca bir birleri ile selamlaşmayan mahalle sakinleri o sofralarda birlikte oluyorlar” diye konuştu.