FETO üyelerinin darbe kalkışmasının ardından demokrasi nöbeti Adıyaman’ın Kahta İlçesinde bulunan yaklaşık 120 STK’nın desteğiyle devam ediyor.
Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla beraber yatsı namazını kıldı.
Kahta İlçesinde bulunan STK’larında destek verdiği yaklaşık 5 bin kişi dün gece yatsı namazını Kahta Stadyumunda hep birlikte kılarak dua etti.
Kahta İlçe Stadyumunda toplanan vatandaşlar, kılınan yatsı namazının ve dua edilmesinin ardından Mustafa Kemal Caddesi üzerinde bulunan Demokrasi platformuna yürüdü.
Demokrasi platformunda basın açıklamasını Kahta İlçesinde faaliyet gösteren STK’lar adına Eğitim Bir- Sen Başkanı Mustafa Işık okudu.
Işık, Türkiye’nin kuruluşundan bu yana büyük ölçüde halkın iradesini dışlayıcı ve aşağılayıcı bir anlayışıyla yönetildiğini kaydederek 10 senede bir yapılan darbelerin bunun en canlı örneği olduğunu ifade etti.
Mustafa Işık, 15 Temmuz’da terör örgütünün vatanı işgale, devleti ele geçirmeye ve milletin iradesinin ipotek altına sokulmak istenildiğini vurgulayarak, “Her dönem, yönetimde söz sahibi olması gereken halk, bu darbeci yönetim anlayışının dayatmacı, baskıcı, tek tipçi tavırları yüzünden sürekli itilmiş, dışlanmış ve horlanarak sindirilmiştir. Bu gelenek, 15 Temmuz akşamı aynı yöntemle devam ettirilmek istendi. 15 Temmuz akşamı Türkiye’nin karanlık darbeler defterinin kapkara bir sayfasıdır.
Milletimiz bu işi burada bırakmayacaktır. Hile ve tuzaklara karşı direnecektir. Bu ülkenin onurlu insanları darbe sevdalısı bu zihniyeti def edecektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müslümanların ve kişiliğine sahip çıkan tüm insanların onurudur ve onuru olmaya devam edecektir. Bu süreçte birçok yerli yabancı bedbaht olabilir. Hiç fark etmez, karşılarında mallarıyla ve canlarıyla direnerek mücadele ettikleri zaman müjdelenen inancın ve özgürlüğün temsilcileri var.
Her zaman milli iradenin yanında yer alan, değerlerimiz doğrultusunda hareket eden, ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürümesi için çaba harcayan Kahta’nın Sivil Toplum Örgütleri olarak, milletine kurşun sıkan satılık cuntacıları ve destekçilerini bir kez daha lanetliyor, gazilerimize acil şifalar, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.