15-21 Nisan Turizm Haftası Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Turizm Haftası Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonunda kutlandı.
Kahta ilçe Turizm Danışmanlığı tarafından organize edilen Turizm Haftası etkinliğine Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Kahta MYO Turizm, Seyahat ve Eğlence Bölüm Başkanı Yusuf Güngör, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
İstiklal Marşının okunmasının ardından Kahta İlçe Turizm Danışma Memuru Abdullah Kerkez sahip olunan turistik yerlerin tanıtımı, korunup gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, “2016 yılı turizm sezonun açılışının kutlanması ve ilçemizin turizmden daha fazla ekonomik fayda sağlaması için yapılması gerekenleri belirlemek amacıyla bu programı yapmaktayız. Ülkemize, bölgemize ve ilçemize bahşedilen doğal güzellikler ile geçmiş uygarlıkların bizlere miras olarak bıraktıkları tarihi, dini, askeri yapı, eserler ve turizm amaçlı yapılan yatırımlar, istihdam ve döviz girişi olarak ekonomik fayda sağlamakta. Dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan insanların birbirlerini tanımalarına, kültürlerini öğrenmelerine, ön yargısız olarak gözlem yapmalarına imkan sağlamakta, dünya barışına, huzuruna ve refahına katkı sunmaktadır” ifadelerini kullandı.
Kahta İlçe Turizm Danışma Memuru Abdullah Kerkez’in açılış konuşmasının ardından Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 6 dilde hazırlanmış olan Adıyaman Tanıtım filmi izletildi.
Filmin bitmesine müteakip Kahta Meslek Yüksekokulu Turizm, Seyahat ve Eğlence Bölüm Başkanı Yusuf Güngör, “Turizm ürünlerinin çeşitlenmesi ve turizm araçlarının konforlu ve kolay ulaşılabilir hale gelmesi daha fazla bireyin turizm faaliyetine katılabilmesini sağlamıştır. Son elli yılda büyük bir ivme ile gelişen ve halende gelişimini sürdüren turizm ülkelerin gelirlerini artırmakta ve dış ticaret dengesine katkı sağlayabilmektedir. Turizm 2014 yılında yaklaşık 1,5 milyon dolar ihracat geliri sağlamıştır. Bu bilgiler ışığında turizmin ülke ekonomileri açısından ne kadar önemli olduğu anlaşılabilmektedir. Turizm özellikle sanayileşememiş ve kaynakları ve nüfusları sanayileşmeye uygun olmayan ülkelere hem gelir sağlayıcı hem de dış ticareti dengeleyici bir pozisyon sağlayabilmektedir. Yani turizm faaliyetleri sanayileşmiş bölgeler ile sanayileşememiş bölgeler arasındaki kalkınma farkını gidermeye yardımcı olabilmektedir. Turizm faaliyetine katılan bireylerin yaptığı harcamalar dolayısıyla gelir oluşturan bir etkiye sahiptir. Bu da ülkelerin gayrı safi hasılalarına olumlu bir etki sağlamaktadır. Özellikle endüstriyel yatırımlara müsait olmayan ülkelerde turizm en büyük gelir getirici sektör olabilmektedir. Ayrıca turizm uluslararası bir faaliyet olduğundan dolayı ülke ekonomilerine döviz girdisi sağlayabilmektedir. Bu da ülkelerin ödemeler dengesine olumlu katkıda bulunabilmektedir. Turizm bunun yanı sıra diğer sektörlerinde gelişmesinde olumlu etkiler sağlayabilir. Tarım, yiyecek içecek, inşaat gibi sektörlerin gelişmesinde de önemli katkıları vardır. Doğrudan veya dolaylı olarak istihdam sağlayıcı etkisi vardır” şeklinde konuştu.
Program Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu ikram ile sona erdi.