Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Kahta Devlet Hastanesi tarafından ilçenin dört bir yanına MHRS bilgilendirme afişleri asıldı.
Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurumlarından randevu almak sureti ile poliklinik hizmeti almayı sağlayan MHRS uygulamasına yönelik Kahta’nın dört bir yanına Devlet Hastanesi tarafından bilgilendirme afişleri asıldı.
Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, Merkezi Hastane Randevu Sisteminin temel amacının hastaların muayene öncesinde gereksiz yere beklemelerini engellemek, yine onların istedikleri hekimlere muayene olmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.
Dost, “MHRS, hastanelerde uzman hekimlerimiz başta olmak üzere tüm kaynakları verimli bir şekilde kullanarak daha etkin bir sağlık hizmeti sunmaya yönelik Bakanlığımızın bir projesidir. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlamak için oluşturulan MHRS ile en erken 1 en geç 15 gün sonrasına istenilen hekime istenildiği saatte randevu alarak muayene olunabilmektedir. Biz, sağlık yöneticileri olarak sistemi sürekli kontrol etmekteyiz. Vatandaşlarımızın randevu alma konusunda ne gibi sıkıntılar yaşadığına yönelik anketler ve araştırmalar yapmaktayız. Şuanda yaptığımız araştırmalar neticesinde birçok vatandaşımızın MHRS konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını tespit etmiş durumdayız. Bu nedenle bilgilendirmeye yönelik kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz” dedi.
Dost açıklamasının devamında, “Özellikle sosyal medya, broşür ve afişlerle vatandaşlarımızı randevu alma konusunda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda hastane içerisinde hastalarımızı MHRS hizmeti konusunda birebir bilgilendireceğiz. Vatandaşlarımızın randevu alma konusunda birçok alternatifi var. Randevular 182 MHRS çağrı merkezi aracılığıyla veya hastanerandevu.gov.tr internet adresi üzerinden oluşturulabilir ya da mobil cihazlara MHRS mobil uygulaması indirilerek alınabilir. Ayrıca kendilerinin oluşturduğu randevu dışında hastaneden ayrılmadan hekimlerimiz aracılığı ile; farklı günün kontrol randevusunu alabilir, başka poliklinik randevusunu hastane içerisinde de oluşturabilirler” ifadelerini kullandı.