Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık çalışanları Kahta ilçesinde demokrasi nöbetine katılarak darbe girişimini protesto etti.
Kahta ilçesindeki demokrasi nöbeti’ne, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Öz, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fatih Doğan, STK temsilcileri, sağlık çalışanları ve binlerce vatandaş katıldı.
Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Öz, milletin darbeye karşı durması ile istiklalin ne anlama geldiğini bir kez daha dünyaya haykırdığını söyledi.
15 Temmuz’un, Pensilvanya’nın sıçanları ile Bedir’in aslanlarının ayrıldığı gün olduğunu belirten KHB Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Öz, “15 Temmuz, karanlık ile aydınlığın, doğru ile yanlışın gece ile gündüzün, balçık ile güneşin ayrıldığı bir gündür. O gün, namuslu olanlar ile namussuzun, alçaklarla vatanseverlerin ayrıldığı bir gün. Korkaklarla cesurların bir araya geldiği ve cesurların korkaklardan ayrıldığı bir gün. O gün, Çanakkale ruhunun bir rüzgarla eski haline dönüştüğü bir gündür. O gün, milli iradeye sahip çıkanlarla alçakların karşılaştığı bir gündür. Münafıklarla Müslümanların, Pensilvanya’nın sıçanları ile Bedir’in aslanlarının ayrıldığı gündür. O gün istiklalin tekrar ne demek olduğunu halkımızın tüm dünyaya gösterdiği gündür. O gün, milletimizin reisi cumhurumuza, baş komutanımıza sahip çıktığı ve her şeyin tekrar başladığı, İstiklal Marşımızın tekrar ne anlama geldiğini dünyaya haykırdığımız gündür. O gün, Alevi’siyle, Sünni’si ile herkesin reisi cumhuruna, vatanına sahip çıktığı gündür. Artık bu günden itibaren tarih yeniden yazıldı. İnsanların evlerine girmeyerek tuttuğu demokrasi nöbetleri ile o alçak namussuzlara bu vatanı teslim etmedik.
Asla teslim etmeyeceğiz. Tüm dünya bir daha bilecek ki, biz sağlıkçılar olarak, vatandaş olarak, Ahmet, Mehmet, Ayşe ve Fatma olarak bu vatanımıza, toprağımıza sahip çıkacağız. Tüm dünya bunu böyle bilsin” ifadelerini kullandı.