Üretimi serbest ancak satışı yasak olan kıyılmış tütün ile ilgili Adıyaman milletvekilleri ile Bakanlar üst düzey bir toplantı gerçekleşti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin katılımı ile Adıyaman7ın için büyük önem arz eden kıyılmış tütün görüşüldü. Bakanlar ve bakanlık bürokratlarının yanı sıra toplantıya TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat katıldı.

Toplantı sonrasında açıklamada bulunan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, kıyılmış tütün ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantının verimli geçtiğine işaret etti.

Ahmet Aydın açıklamasında, “Kıyılmış tütün her yönüyle masaya yatırıldı. Tütünün ekonomik ve ticari boyutunun yanında soyla boyutunu dile getirdi. Üretimi serbest ama ticareti yasak olan bu ürünle ilgili halkımızın beklentisini ve problemlerini dile getirdik. Toplantıda her bakanlık kendi alanlarıyla ilgili bakış açılarını ortaya koydu. Netice itibariyle böyle bir sorunun varlığını ve köylülerimizin mağdur edilmeden çözülmesi noktasında genel bir eğilim var. Farklı öneriler dile getirildi. Biz bunun Adıyaman’ın ciddi bir sorun olduğunu, vatandaşla devletin karşı karşıya geldiğini, bu sorunun kayıt altına alınarak giderilmesi, sağlıklı şartlarda problemsiz şekilde ticaretinin yapılmasını istedik. Bundan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ciddi bir çalışma yapacak. Yakın zamanda yeniden bir araya geleceğiz. İnşallah köylümüzü mağdur etmeden bu sorunu çözmek için gayret göstereceğiz” dedi.