Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlı köylerde sürü halinde gezen yaban domuzları vatandaşların korkulu rüyası oldu.
İlçeye bağlı Sakız, Serince, Balkaya, Arıkonak, Aksu, Taşkale, Subaşı, Pınarbaşı ve Söğütlübahçe köyleri başta olmak üzere birçok yerde sürüler halinde gezinen domuzlar, vatandaşların tarladaki mahsullerine zarar veriyor.
Sincik’te domuzların tarla ve bahçelerine zarar vermesi nedeniyle birçok yere başvuran köylüler, başvurusundan sonuç alamadığını söyleyerek, yetkililere tepki gösterdi. Yaban domuzlarının Sincik’te bağ ve bahçelere büyük zarar verdiği belirten vatandaş, tarlaya giderken korku ve endişe duyduklarını söyledi.
Mısır tarlasını talan ettiler
Sakız köyündeki mısır tarlasının domuzlar tarafından adeta talan edildiğini belirten Sabri Özberk, “Sayıları bir hayli artan domuzlar, sürüler halinde gezmeye başladı. Mısırları yemekle kalmıyor, ürünü yatırarak da bizlere büyük zarar veriyorlar. Mısırın yetişmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ürünler, yetişmeye başladığında domuzlar tarlalara giriyor ve bize ürün bırakmıyor. Sadece kenarlara zarar vermekle kalmıyor, tarlanın iç kısımlarına girerek de mısırları talan ediyorlar. 10 dönüm arazinin 1 dönümünden ürün elde edemiyoruz. Domuz sadece mısıra değil ektiğimiz tüm mahsullere zarar veriyor. İşimiz gücümüz tarlada domuz beklemek oldu. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmalarını bekliyoruz” diye konuştu.