Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde açılan yaz Kur’an-ı Kerim ve Osmanlı Türkçesi kursu sona erdi.
Gölbaşı Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı Gölbaşı Temsilciliği’nin işbirliğinde ücretsiz olarak faaliyete geçirilen Kuran-ı Kerim Okuma, Tecvid ve Osmanlı Türkçesi kurslarında eğitimini tamamlayan 180 öğrenci sertifikalarını düzenlenen tören ile aldı.
Halk eğitim merkezi toplantı salonunda yapılan programa Kaymakam Murat Zadeleroğlu, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, Halk Eğitim Müdürü Yusuf Uçar, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını Hayrat Vakfı İlçe Temsilcisi Abdullah Çaktı yaptı. Çaktı konuşmasında, “Vakıf olarak, açılan sınıflarda Kuran-ı Kerim, Tecvid ve Osmanlıca eğitimleri verdik. Bu vesileyle, desteklerini bizden esirgemeyen başta Kaymakamımız Murat Zadeleroğlu Belediye Başkanı Yusuf Özdemir olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Murat Zadeleroğlu ise, “Hayrat Vakfı’nın yaptığı çalışmalar gelecekte büyük hayırla yad edilecek. Bu vesileyle büyük emek sarf eden öğretmenleri ve kursiyerleri tebrik ediyorum” dedi. Yapılan konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından hazırlanan program ilahiler ve tiyatro gösterisinin ardından dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli ödüller verildi.