Adıyaman merkez Fatih mahallesinde bulunan 23 Nisan İlkokulu öğrencilerinin velileri okullarının öğleden sonra Suriyeli öğrencilere tahsis edilmesine tepki gösterdi.
Fatih mahallesi sakinleri tekli eğitim gören öğrencilerinin, Suriyeli öğrenciler nedeniyle sabah erkek kalkmak ve öğle yemeği arası olmayacağını belirterek, duruma tepkilerini dile getirdi. Mahalle sakinlerinden kadınlar toplanarak Adıyaman Valiliği önüne geldi. Okul binalarının öğleden sonra Suriyeli öğrenciler tarafından kullanılacak olmasının kendi çocuklarının eğitimine engelleyeceğini savunan kadınlar, Vali Mahmut Demirtaş ile görüşmek istedi. Vali Mahmut Demirtaş’ın yerinde olmadığını öğrenen kadınlar Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ile bahçede görüştü. Kadınları temsilen birkaç kişi Vali Mahmut Demirtaş’ın gelişiyle birlikte görüştü.
Kadınlar Vali Mahmut Demirtaş ile görüşerek, Suriyeli öğrencileri istemediklerini, Suriyeli öğrenciler için başka bir okulun kullanılmasını istediler.
Vali Mahmut Demirtaş’ın ise konuyla ilgileneceğini söylediği kadınlar tarafından ifade edildi.
Yetkililer, çadır kentte kalan 3 bin öğrencinin eğitimlerini çadır kentteki 2 okulda sürdürdüklerini fakat kent merkezinde yaşayan 2 bin Suriyeli çocuğun eğitimden mahsur olmaması için bu uygulamanın başlatıldığını, Atatürk İlkokulu’nda 465 öğrencinin eğitim aldığını belirttiler.
Geri kalan Suriyeli çocukların da eğitimlerini tamamlamaları için 23 Nisan İlkokulunun uygun görüldüğünü kaydeden yetkililer, 23 Nisan İlkokulunda ki öğrencilerin eğitimlerinin etkilenmeyeceğini ifade ettiler.