MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, YÖK tarafından görevden alınan Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacı Bayram Tosun için basın açıklaması yaptı.
MHP İl Başkanı Hüseyin Özgün açıklamasında, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli, Yrd. Doç. Dr. Hacı Bayram Tosun’un Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından görevinden ihracının teklif edildiği ve YÖK tarafından onaylanarak görevinden ihraç edildiğini savundu.
Yrd. Doç. Dr. Hacı Bayram Tosun’un, halen Ülkü Ocakları Adıyaman İl Başkan Yardımcısı olduğunu kaydeden Hüseyin Özgün, “Hacı Bayram Tosun, vatanını, milletini, devletini seven ve bunlar uğrunda gözünü kırpmadan canını feda edebilecek bir kardeşimizdir. Bu kardeşimizin, FETÖ adlı terör örgütüyle herhangi bir alakası olmadığını biliyor ve kendisinin en kısa sürede aklanarak görevine iade edileceğine inanıyoruz. Toplum içinde de vatanına, milletine sadakatle bağlı bir Türk Milliyetçisi olarak tanınan kardeşimiz Bayram Tosun, ülküsüne yürekten bağlıdır. Bunun dışında herhangi bir ideoloji veya örgütle bağı asla düşünülemez.
Ülkücü olduğu tanıyan herkesçe bilinen Yrd. Doç. Dr. Hacı Bayram Tosun’un görevinden ihracı ile ilgili kararın ve gerekçelerinin Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğünce yeniden gözden geçirilmesi ve yeni bir değerlendirme yapılmasını istiyoruz. İnanıyoruz ki Ülküdaşımız Yrd. Doç. Dr. Hacı Bayram Tosun’un herhangi bir suçu olmadığı anlaşılarak görevine iade edilecektir.
Kurunun yanında yaşında yanmaması için bu konudaki ilgili ve yetkililerin daha hassas davranmalarını ve adil karar vermelerini bekliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak gerek Genel Merkez, gerekse İl Başkanlığı olarak bu durumun takipçisiyiz. Sonuç olarak darbeci, FETÖ’cü, PKK’lı ve her türlü yasa dışı örgütün dün olduğu gibi bugünde karşısındayız, yarın da karşısında olacağız” dedi.