AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
Milletvekili İbrahim Halil Fırat, 30 Ağustos 1922 tarihinin, kahraman ecdadımız tarafından, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, tek yürek, tek millet halinde, özgürlük ve bağımsızlığı uğruna Malazgirt’ten, Büyük Taarruza uzanan kahramanlık destanının zaferle taçlandırıldığı bir tarih olduğunu kaydetti.
30 Ağustos 1922 tarihinin milletimizin yeniden dirilişi olduğunu vurgulayan İbrahim Halil Fırat, “Tarihimiz zaferlerle doludur. Bu ülkede yaşayan vatan evlatları, düşman işgaline ve esarete karşı bir büyük güçlüklerle kurtuluş mücadelesi vermiştir. Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan muharebesinde, milletimiz ve ordumuz, adeta imkansızı başararak, başka milletlere de örnek olacak bir zafere imza atmıştır. Bu zaferle milletimiz istiklali uğruna kanının son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğini göstermiş, yaşlı, genç, çocuk demeden milletçe topyekün yok edilmedikçe, istiklalinin elinden alınamayacağını göstermiştir.
Ülkemiz, tarih ve coğrafyasının verdiği önemle hep tarihi zorlu süreçlerden zaferle geçmiştir. En son 15 Temmuz 2016 gecesi ordumuz içinde kümelenen azınlık bir cunta, FETÖ Terör örgütü tarafından gerçekleştirilen, darbe girişimiyle sarsıldı. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, kararlı duruşuyla, milleti meydanlara çağırmasıyla işin rengi değişmeye başlamış ve milletimiz ülkesine ve devletine sahip çıktığını alanlarda göstermiştir. Bu millet bağımsızlık inancının ve vatan sevgisini önünde topların, tüfeklerin, tankların, uçakların yani hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya bir kez daha ispatlamış oldu. Aziz milletimiz imanından aldığı cesareti ve kararlılığı, bayrağında bulduğu güveniyle, darbecilerin karşısına dikilerek, bu milleti kimsenin dize getiremeyeceğini gösterdi. Milletimizin birlik ve bütünlüğüne, devletimizin bekasına, demokrasi ve cumhuriyetimizin varlığına kasteden katil ve cani FETÖ Terör örgütünün 15 Temmuz gecesi darbe girişimini lanetliyorum.
Bu vesileyle 30 Ağustos Büyük Zaferin yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ordumuzun elde ettiği zaferi büyük bir gururla kutluyor, dünden bugüne tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.