AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısında konuşan milletvekilleri ‘başkanlık sistemi’ ile ilgili çalışmalardan bahsetti.
AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından ilk kez düzenlenen danışma meclisinde, ilk kez divan üyelerinin tamamı bayanlardan oluştu. Parti binasında gerçekleştirilen danışma meclisi toplantısına Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, partinin teşkilat başkanları ve partililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Hanifi Erdem, göreve geldiği günden itibaren yapılan çalışmaları dile getirerek, partinin üye güncellemesinin yapıldığını ifade etti.
Milletvekili İbrahim Halil Fırat ise, yeni dönem içerisinde anayasa değişikliği ve ‘Başkanlık Sistemi’nin getirilmeye çalışılacağını söyledi.
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Fırat, “İnşallah bu dönem içerisinde anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini getirmeye çalışacağız. Parlamenter sistemden kurtulmak adına başkanlık sistemine getirmenin gayretinde olacağız. Bunun için millete gidebiliriz. Milletin iradesine hiçbir zaman engel olamadılar, bundan sonrada olamayacaklar. Parti olarak bu yönde çalışmalarımızı sergileyeceğiz. CHP Genel Başkanın konuşmalarına bakıldığında sanki milli iradeye ipotek koyacakmış gibi konuşmalar yapıyor. Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaretler etmektedir. Hiçbir kimsenin iradesi milletin iradesinin üzerinde değildir. Milletin iradesine CHP Genel başkanının engel olması söz konusu dahi olamaz. CHP Genel Başkanının sürekli milli iradeye saygısızlık ederek, sürekli demokrasiden bahsetmesine rağmen demokrasiden nasibini almamıştır. Söylemlerini şiddetle kınıyorum” dedi.
Milletvekili Adnan Boynukara’da konuşmasında CHP’yi eleştirerek, “2009 yılına kadar herkes Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında gidiyor, AK Parti’yi destekliyordu. 2009’dan itibaren hem partiye hem de Recep Tayyip Erdoğan’a engel çıkarmaya başladılar. Onlar yönetilebilir bir lider arıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’ı engelleyemeyecekleri ve kontrol altına alamayacaklarını anlayınca engeller çıkardılar.
Şuan yeni bir süreç başlatılıyor. Halkın yüzde 52’sinden oy almış bir Cumhurbaşkanına hakaret ve küfür içerikli bir dil kullanılıyor. Yeni bir sokak ve sandık işbirliğinde bir operasyon niyetindeler. Bunlara karşı duyarlı olmak lazım. CHP Genel Başkanının küfürlü ve hakaret dilini kullanması kendi parti tabanını diri tutmaktır. Kendi parti tabanın dağılmasını önlemek. Çünkü orda bir parti yok, orda bir koalisyon var. Çünkü orda farklı grupların temsilcileri var. Onları bir arada tutmanın tek koşulu Recep Tayyip Erdoğan’a karşı durmak. Biz işimize bakıyoruz. Onlar istedikleri kadar konuşsunlar. Bizim işimiz milletimize hizmet etmektir. Yeni anayasa çalışmaları devam ediyor. Şuan yazılan metin AK Partinin metnidir. Onun için özgürlükçü, demokrat, toplumun tüm kesimlerinin içinde bulacağı metin olması önemlidir. Bunun yanında sistem değişikliği gerekmektedir. Parti olarak teklifimizi meclise getireceğiz, inşallah meclisten geçiririz. Geçiremez isek millete gitmeyi planlıyoruz. Parti olarak bu çalışmalara hazırlanmalıyız” dedi.
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, yerel yönetimler ile ilgili konuşarak, Adıyaman Belediyesi’nin yaptığı ve planladığı çalışmaları anlattı.