Adıyaman’ın Kahta Celal Bayar Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, okul gazeteleri için Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü ile röportaj yaptı.
Kahta Celal Bayar Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri haftalık olarak çıkardıkları okul gazeteleri için Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tünçmen ile ilk röportajlarını yaptı. Öğrenciler, okul gazetesi sorumlusu Cafer Turun gözetiminde hazırlıkları sorularla Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen’in mesleki gelişimi hakkında bilgiler aldılar.
Öğrencileri araştırmaya yöneltip kişisel gelişimlerini sağlamayı hedeflediklerini belirten Kahta Celal Bayar Ortaokulu Gazetesi Sorumlusu Cafer Turun, “Okulun yayın ve iletişim kulübü çalışmaları altında kurulan okul gazetemizde eğitim, sağlık, çevre, kültür, bilim ve teknoloji ile temel değerler gibi konuların işleneceği bir gazete çalışması yapıyoruz. Çıkardığımız gazeteyi okul panomuza asıyoruz. Okul gazetemizle, öğrencilerimizi bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Gazetemizin için ilerleyen günlerde farklı kurum amirleri ile röportaj yapmayı düşünüyoruz” dedi.
Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen ise, “Gözlerinizde ki ışıltıyı görmek, çevreyi, toplumu önemsediğinizi görmek, bir şeyler üretmek için çaba sarf etmeniz, ders dışında sosyal faaliyet olarak böylesine güzel bir faaliyet gerçekleştirdiğiniz sizi tebrik ediyorum. Sizin için böylesine güzel bir projenin zeminini hazırladıkları için de öğretmeninize teşekkür ediyorum.
İleride gireceğiniz sınavlarda başarılı olmak istiyorsanız bol bol kitap okumalısınız. Kitap okursanız 10 veya 20 yıl sonra ideallerinize ulaşabilirsiniz. Kesinlikle okumaktan vazgeçmeyin. Günde en az 30 sayfa kitap okumalısınız. Televizyon ve internet gibi araçlara kendinizi kaptırmamalısınız. Öğretmenlerinizin rehberliğinde size tavsiye edilen bütün kitapları okumalısınız. Ne kadar okursanız o kadar ufkunuz genişler” dedi.