Kızılay Haftası nedeniyle minik öğrenciler Kızılay Adıyaman Şubesini ziyaret ederek, Türk Kızılay’ını tanıdı.
Adıyaman Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası nedeniyle Kızılay Adıyaman Şubesini ziyaret etti. Öğrencilere Türk Kızılay’ını anlatan animasyon film izletildi. Daha sonra öğrencilere boyama defteri, boya, kalem tıraş hediye edildi.
Kızılay Adıyaman Şube Başkanı Bekir Uyanık, öğrenciler ile sohbet ederek, öğrenciler ile eğlenceli vakit geçirdi.
Kızılay Adıyaman Şube Başkanı Bekir Uyanık, “Kızılay Haftası 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanıyor. Bu 7 gün bize yetmiyor. Biz bunu yıl sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizim amacımız çocuklarımıza ve genç nesillere sunumlar yaparak, Kızılay faaliyetleri afetlere hazırlık, kan bağışı ve yardımlaşma duygusunun minik çocuklarımıza vermeyi düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl 3 bin bu yılda 4 bin kişiyi eğitime almak istiyoruz. Çocuklara değişik hediyeler veriyoruz. Bu gençler bizim geleceğimizdir. Çok değerli okul idarecilerimize teşekkür ediyoruz. Bunun yanında sağlık kurumlarımıza gerekli olan kan ihtiyacını 18-65 yaş arasındaki herkesin vermesi gerekiyor. Düzenli kan bağışçılarımızın sayısının arttırılması gerekiyor” dedi.
Zübeyde Hanım Anaokulu Öğretmeni Ayşenur Toptan Uzunçarşılı ise konuşmasında, “Zübeyde Hanım Anaokulu olarak Kızılay ile ilgili okulda etkinlik gerçekleştiriyoruz fakat çocuklarımızın Kızılay’a gelmesi ve farkındalık oluşturması, birebir daha etkili olduğunu düşündük. Çocuklarımız çok eğlenceli vakit geçirdi. Çocuklar daha faydalı bilgiler öğrendi” dedi.
Etkinlik sonunda çocuklara meyve suyu ve çikolata ikramında bulunuldu.