Kahta ilçesinde çok sayıda hoca ve hafız yetiştiren Müderris ve Şair Abdulkadir İnan'ın "Diwan" isimli kitabı çıktı

“Nüvbihar”, “Gençlik” ve “Nupelda” gibi ulusal dergilerde çeşitli şiirler yazan ve daha önce Hacı Abuzer babanın “Adab-ı Suluk-ı Tarikat-ı Kadriye-i Aliye” kitabını sadeleştiren Müdderis ve Şair İnan, bu kez “Diwan” isimli şiir kitabını yazarak, okurların istifadesine sundu.

Sayfaların bir yüzüne Osmanlıca diğer yüzüne Latince yazılan 478 sayfalık kitabın tamamı 76 şiirden oluşuyor. Hz. Peygamber Efendimiz (S.A.V)'e atfen yazılan naatların, Ehl-i Beyt ve Sahabeleri konu alan Kürtçe şiirlerin yer aldığı “Diwan” isimli kitapta, nazire, naat, methiye, münacat, serencam ve uhuvvet türleri var.

Müderris ve Şair Abdulkadir İnan, gazetecilere  yaptığı açıklamada, bu şiir kitabını çok uzun yıllar önce yazdığını fakat ülkenin içinde  bulunduğu anti demokratik durumlardan dolayı bu güne kadar yayına vermediğini söyledi.

O karanlık günlerin geride kaldığını ileri süren İnan, "Şükürler  olsun o karanlık günler  geride kaldı. Artık ülkemizde  barış ve hoşgörü çiçekleri açmaktadır. Kardeş kanı dökülmemektedir. Barış süreci ülkemizi  demokrasi ve barış  bahçesi  haline getirdi. Artık ifade özgürlüğünün gelmesi  ile birlikte düşüncelere  prangalar vurulmamakta. Ülkede  çok güzel şeyler  oluyor. Bunlara vesile olan herkese  teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şiirlerini Osmanlıca harflerle yazdığını, Latinceye, Abdullah Turan tarafından çevrildiğini dile getiren İnan, emeğinden dolayı Turan'a teşekkür etti.