UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı, android işletim sistemlerine uyumlu uygulamalarla sanal alemde tanıtılacak.

Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Nemrut Dağı'nın sanal ortamda tanıtılması amacıyla hazırlanan Nemrut Dağı interaktif simülasyonu, Kral 1. Antiochos'un konuşan oyunu ve Kommagene Krallığı'nın kayıp hazine uygulamaları internet ortamında izlenmeye başlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Mahmut Demirtaş, kentin kültür ve turizm alanında cazibe merkezi haline dönüştürülmesi için sahip olduğu değerlerin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasını önemsediklerini belirtti.

Kentin Nemrut Dağı'na ev sahipliği yaptığını hatırlatan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bu noktadan hareketle tarihi süreç içerisinde bugüne kadar birçok uygarlığın büyüleyici kalıntılarına ev sahipliği yapan Adıyaman'ın sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerlerini ortaya çıkarmak amacıyla profesyonel anlamda tanıtım portalı oluşturduk."

Demirtaş, portalın hazırlanması kapsamında çeşitli görüntü çekim teknikleriyle Nemrut Dağı başta olmak üzere tarihi ve turistik yerlerden görüntü alındığını ifade etti. Çalışmayı yaparken çekim tekniklerini kullandıklarını anlatan Demirtaş, şunları kaydetti:

 "İlimizin tarihi ve turistik noktalarında havadan ve karadan çekimler yapıldı. Nemrut Dağı'nın interaktif simülasyonu, Kral 1. Antiochos'un konuşan oyunu ve Kommagene Krallığı'nın kayıp hazine adlı oyunların, Adıyaman Tanıtım Günlerine gelen konuklarımıza etkileşimli şekilde gösterimini sağlayacağız. Bu uygulamalara internet ve sosyal medyada geniş yer vereceğiz."