Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Adıyaman Nemrut Komagene Karate Şampiyonası başladı.
Adıyaman Nemrut Komagene Karate Şampiyonası’nın startı düzenlenen tören ile verildi. 13-14 Ağustos tarihleri arasında Adıyaman Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda müsabakalar gerçekleşecek. Müsabakalara Adıyaman, İstanbul, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Kilis, Mersin, Mardin ve Hatay illerinden 372 sporcu, teknik heyet ve idareci katılıyor. Şampiyona bay ve bayanlar kategorisinde genç, yıldız ve minikler branşında yapılıyor.
Şampiyonanın açılış törenine Vali Yardımcısı Onur Kürkçü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Avcı, takım yöneticileri ve sporcular katıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı açılışta yaptığı konuşmada, bu yıl birincisini gerçekleştirdikleri Adıyaman Nemrut Komagene Karate Şampiyonası’nı geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.
Seyit Ahmet Bağcı, Nemrut Dağı’nın tarihi öneminden bahsederek, bu yıl 10, önümüzdeki yıl tüm Türkiye’nin katılması, daha sonra ki yıllarda uluslar arası düzeyde turnuva planladıklarını aktardı.
Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Avcı konuşmasında karate sporunun önemine işaret etti.
Konuşmalar sonrasında şampiyonaya katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verilirken, şampiyona müsabakalarla başladı.