Adıyaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Mevlana Ortaokulu idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri, Vali Demirtaş'a kendilerine yeni bir bina kazandırdığı için teşekkür etti, çiçek takdim etti.
Demirtaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Adıyaman'da göreve başladığı günden bugüne önem verdiği konuların başında eğitimin geldiğini kaydetti.

Eğitimde fiziki problemleri çözmek amacıyla son üç yılda çok önemli yatırımlar yapıldığını aktaran Demirtaş, bin 300 yeni derslik inşa ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Eğitimde başarı çıtasını bulunduğumuz noktadan daha üst seviyelere çıkarabilmek için siz öğretmenlerimize ve idarecilerimize büyük görev düşüyor. Eğitimde hedefler koyduk. Bu hedeflere sizlerin gayretlerinizle ulaşacağımıza inanıyorum. Toplumumuzun gelişmesi ve kalkınması ancak eğitimle gerçekleşir. Eğitime önem vermeyen hiçbir ülke kalkınamaz. Onun için geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın çok iyi eğitim alması gerekiyor"