Adıyaman Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2015 yılı proje çalışmaları kapsamında hazırladığı “Kadim Geçmişten Sağlıklı Geleceğe” adlı AB Erasmus+ projesi kapsamında okul öğretmenleri Avusturya’ya gitti.
22 Mayıs - 5 Haziran tarihleri arasında Avusturya Eitnergasse okulunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına katılan öğretmenler ev sahibi okul öğretmenleri ile birlikte çeşitli seminer, kurs ve hastane ziyaretlerine katıldılar.
Öğretmenler proje kapsamında gerçekleştirilmesi gereken etkinliklerin dışında kalan zamanlarda katılımcı okulun öğretmenleri ile birlikte çeşitli sosyal ve kültürel gezilerde bulundular.
Konu ile ilgili bilgi veren Adıyaman Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İmam Şimşek, “Öğretmenlerimizin mesleki anlamda bilgi ve tecrübelerini arttırmalarına yönelik hazırladığımız proje çerçevesinde Avusturya’ya Eitnergasse okulunun ev sahipliğinde ziyaret gerçekleştirildi. Gayet verimli geçen ziyarette ev sahibi okulun öğretmen ve idarecileri ile güzel diyaloglar kurulmuş, karşılıklı olarak bilgi ve deneyim paylaşımında bulunulmuştur. Daha önce de öğrencilerimiz benzer ziyaretleri gerçekleştirmiş ve önemli deneyimler kazanmışlardı. Projelerin öğrencilerimizin yetişmesinde ve öğretmenlerimizin gelişmesinde çok önemli katkılar sunduğunun farkındayız. Dolayısıyla proje çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bu konuda gayret gösterip emek veren öğretmen arkadaşlarımı özellikle tebrik ediyorum. İlimizin sağlık alanında ilk mesleki lisesi olan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizi geleceğe tam donanımlı olarak hazırlamada her türlü fedakarlığı göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.