Adıyaman’da görev yapan beden eğitimi öğretmenleriyle okul spor faaliyetleri 2016-2017 öğretim yılı değerlendirme ve planlama toplantısı halk eğitim müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.
Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sporları Tertip Kurulu Üyesi Memet Şahin, Halk Eğitim Müdürü Aziz Özbilgiç, Okul Sporları Şube Müdürü Faruk Dursun ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sporları Tertip Kurulu Üyesi Mehmet Şahin, Beden eğitimi Öğretmenlerine ve antrenörlere yönelik yapmış olduğu konuşmada, “Gençlerimizi spora yöneltmemiz lazım ben bu konuda sizlere önemli bir görev düşmektedir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yeni eğitim döneminde aynı performans ile başarı çıtasını daha yükseklere çıkaracağınıza eminim. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü birlikte gençlerimiz için keyifli bir döneme imza atabilmek için birlikte koordineli ve uyum içerisinde çalışacağız. Ben hepinize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
Toplantı bir konuşma yapan Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise, “Batı illerine göre ilimizde ve bölgemizdeki çocuk sayısı giderek artmakta. Buna bağlı olarak spor yapan öğrenci sayımızda ciddi bir artış yaşamaktayız. 2011-2012 Yıllarında 21 farklı branşta gençlerimize spor eğitimi verirken bu yıl 40 farklı branşta gençlerimize spor eğitimi vereceğiz.
Özellikle Türkiye genelinde okul sporlarında İlimizin başarısı ve 11. Sırada yer almamız hepimizi gururlandırmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen protokol gereği her yıl eğitim öğretim döneminde okul sporları faaliyetlerini birlikte yürütmekteyiz. Bizler müdürlüğümüzün imkanları doğrultusunda sizlere her zaman destek olabilmek için hazırız.
Gençlerimizin daha iyi imkanlarla spor eğitimlerini alabilmeleri için tesislerimiz, antrenörlerimiz ve imkanlar doğrultusunda malzeme desteğimiz ile çok başarılı geçireceğimize inanıyor, hepinize yeni eğitim yılında başarılar diliyorum” dedi.
Toplantıdan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sporları Tertip Kurulu Üyesi Zeynal Abidin Şenlik, benden eğitimi öğretmenli ve antrenörlere yeni dönem çalışma programı ve faaliyetler hakkında bir sunum yaptı.