Adıyaman’da yürütülen ‘Organik Bal Üretimi Projesi’nin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıya GAP Organik Tarım Birimi, İpekyolu Kalkınma Ajansı temsilcileri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, İl Müdür Yardımcıları Mahmut Nedim Baybatmaz, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Vekili Mehmet Kaygusuz ve Arıcılık Birimi Personeli Veteriner Hekim Mahmut Hakan Baybatmaz, Ziraat Mühendisi Mahmut Elmas ve projeden faydalanan yetiştiriciler katıldı.
Adıyaman arıcılığının daha da ileri götürülmesi için hem mevcut projenin sonuçları, hem de daha sonra yapılacak projelerin mahiyetleri üzerinde konuşulup kararlar alındı. GAP Organik Tarım Birimi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı temsilcileri Adıyaman’da yürütülen projelerin sonuçlarının oldukça olumlu olduğunu, Müdürlüğün bu ve diğer projelere gösterdiği olumlu katkıları ile birçok projeyle Adıyaman’a katkı sağlanabileceği belirtildi.
‘Adıyaman İlinde Organik Bal Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesine’ Haziran 2015’te Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Arıcılık Birimi tarafından başlatıldı. Proje kapsamında canlı ve cansız materyallerin ihale ile alım işlemleri Haziran 2016’da tamamlandı.
Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu’nun katılımı ile 26 Ekim 2015 tarihinde il genelindeki tüm arıcılarımızın katılımları sağlanarak arıcılık semineri düzenlendi. Proje kapsamında Kasım 2015 de 1050 adet organik arısız kovan dağıtımı ile Nisan-Mayıs 2016 tarihinde 1050 adet ana arı, 1050 kilo temel petek, 280 kutu organik ilacı dağıtımı yapıldı.