Adıyaman Atatürk Spor Salonu'nda kulüpler arası genç erkekler basketbol turnuvasında Yıldızlar Spor Kulübü ve Öz Yediyaman Spor Kulübü, karşı karşıya geldi. Oyuncuların sahaya çıkmasının ardından karşılaşmanın Başhakemi Fatih Aktepe ile Yardımcı Hakem Mahmut Öncel, müsabakalardan paralarını alamadıklarını öne sürerek sahaya çıkmadı. Hakemlerin sahaya çıkmamasının ardından müsabakanın ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

Hakemlerin daha önceki müsabakalardan para alamadığı için maça çıkmadığını ve bu şekilde 20 hakemin daha paralarını alamadığını belirten Basketbol İl Temsilcisi Murat Atalay, "Bu maçlarda görev alan hakem arkadaşlarımızın birçoğu üniversite öğrenicisi, dershane öğrencisi ve birçoğunda işi olmayan, aktif olmayan meslekte çalışmayan arkadaşlarımız. Dolayısıyla hakem ücretlerinin zamanında yatırılması konusunda sayın Gençlik İl Spor Müdürümüz Sait Ahmet Bağcı beyefendiye 1 aydır sözlü söylemekteyiz ve dün de bu talebimizi yazılı olarak yetkililere ilettik. Yetkililerin ise 'bugün git, yarın gel' diyerek oyalıyorlar. Geçen hafta ücretlerinin verileceğinin söylediler, ancak ücretlerinin halen ödenmedi ve bugün salı benim mücadelem hakem arkadaşlarımızın ezilmeden kimseden borç para almadan ilçelere gidebilecek kadar ücretlerini alabilmeleri. Bunun mücadelesini veriyoruz. Hakem arkadaşlarımızın ve benimde desteklediğim onay verdiğim bugün oynanacak Yıldızlar Spor Kulübü ve Öz Yediyaman Spor Kulüpleri müsabakalarına hakem arkadaşlarımızın çıkmama kararına arkamda duran hakem arkadaşlarımın önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Olayı öğrenerek spor salonuna gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.