AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen referanduma ‘Evet’ kampanyası toplantıları devam ediyor.

Referanduma ‘Evet’ kampanyası kapsamında özel bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda Cumhuriyet Mahallesi ve Kayalık Mahallesi sakinlerine referandum hakkında bilgiler verildi.

Düzenlenen toplantıya TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Milletvekili Salih Fırat, İbrahim Halil Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem, İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez ile AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem, Samsat ilçesinde yaşan depremden dolayı bütün depremzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak toplantıya katılan bütün katılımcılara teşekkür ettiler.

Daha sonra konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, “16 Nisan’da büyük bir deprem olacak. Bu 16 Nisan’da olacak olan depremler ya Türkiye’nin düşmanlarının çatısının üzerine düşecek ya da biz biraz sarsılacağız korkmayacağız. Şimdi 7 Haziran’da bizim düşmanlarımız topluma dediler ki bir ders verelim uyaralım sarı kart verelim sonra dozu kaçtı seçim olsun hemen AK Parti’ye vereceğiz dediler ve 1 Kasım’da tarihin en büyük oyunu alan AK Parti oldu. Ne oldu 7 Haziranın telafisini 1 Kasım’da yaptık. Bazıları sistemin hoş olduğunu ama tek adama karşı olduğunu söylüyor. Bende şunu söylüyorum, arabada bir direksiyon var bir de sürücü var. Sürücü kurslarında iki tane debriyaj iki tanede fren var onda bile bir karışıklık oluyor. Gemide de bir tane kaptan var. Şu ana kadar Tayyip Erdoğan Türkiyeyi idare etti. Çok şükür en güzel şekilde de idare etti. Sizler 16 Nisan’da bir daha tarih yapacak güçtesiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman’a geldiğinde gerçekten sizler büyük bir tarih yazdınız ben bir Adıyamanlı olarak sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise, “ Bizler yeni bir cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz. Milletvekili yaşını 25’ten 18’e çekiyoruz. 18 yaşında olan biri seçme hakkına sahipse bizler 18 yaşındaki gençlerinde seçilme hakkının olması gerektiğini düşündük. Bundan sonra inşallah 18 yaşını dolduran gençlerimiz milletvekili adayı olabilecek. Milletvekili sayımızı 550’den 600’e çıkaracağız. Seçimler bundan sonra 5 yılda bir olsun ve cumhurbaşkanlığı seçimiyle milletvekili seçimleri beraber olsun. Çünkü bizler seçimlerle Türkiye’nin enerjisinin kaybedilmemesini istiyoruz. Türkiye’de toplam 2 seçim olacak. Bir seçimde belediye başkanlık seçimi olacak diğer seçimde ise hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimi olacak. Biliyorsunuz bizler son iki yılda 3-4 seçim yaşadık. Ve bundan sonra seçimler 5 yılda bir yapılacak inşallah. Amacımız Türkiye’nin sık sık seçime gitmemesini istememizdir. Türkiye sürekli seçime gittiğinde hem para, hem zaman hem de ekonomik sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor. Diyelim ki cumhurbaşkanı yanlış bir şeyler yaptı, memleketle ilgili güzel şeyler yapmıyor, milletvekilleri toplanacaklar mecliste bu cumhurbaşkanının Türkiye için hayırlı şeyler yapmadığını daha çok kötü şeyler yaptığına dair karar verilirse erken seçim kararı alınıyor ve cumhurbaşkanı da milletvekilleri de yeniden seçime gitmek zorunda kalıyorlar. Ve şöyle bir şey de var eğer cumhurbaşkanı mecliste bir sıkıntıya girerse oda seçimi yenileye biliyor. Yani her iki tarafta bir birini kontrol edebilme şansına sahiptir. Yani kontrol mekanizması da hakem de millet oluyor” ifadelerini kullandı.

Yeni sistemle cumhurbaşkanının yetkilerini sınırlandırdıklarını vurgulayan TBMM Meclisi Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Türkiye ne yaptıysa güçlü iktidarlar döneminde yaptı. Biz diyoruz ki istikrar olsun. Bir belediye başkanı 5 yıllığına seçildi ve bu belediye başkanı 5 yıl boyunca ne yapacağını düşünecek. Şimdi Türkiye’de 65. Hükumet iş başında. Bakın 65 tane hükumet kurulmuş 93 yılda, bir buçuk yıl bile yetmiyor bir hükumet kurulmuş. Bu 65 hükumetin 34 tanesi bir yıldan az ömrü olmuş. 3 aylık, 5 aylık, 7 aylık 1 yıllık hükumet 3. Köprüyü yapabilir mi, 3. Havalimanını yapabilir mi, Marmara’yı yapabilir mi, Avrasya’yı yapabilir mi, Çanakkale’yi yapabilir mi bırakalım bunları Nissibi Köprüsünü yapabilir miydi Allah aşkına. Hangi koalisyon iktidarı bugüne kadar bu projelere imza attı. Bugün eğer hastaneler yapılıyorsa, okullar, üniversiteler, yollar, köprüler yapılıyorsa tek başına iktidar olunduğu için yapılıyor. Rahmetli Menderes tek başına iktidar olduğu için Türkiye çağ atladı. Rahmetli Özel güçlü bir iktidar olduğu için Türkiye çağ atladı. Peki geçmiş iktidarları hatırlayın koalisyon dönemleri hatırlıyorsunuzdur karanlık yıllar, kaos yıllar. Milletvekili pazarlıkları, zamlar, ekonomi canavarları, trafik canavarları, yazar kasa atmalar, kitapçık fırlatmalar, bütün bunlar koalisyonlar döneminde oldu. Dünya günlük gülistanlık dönemler yaşarken Türkiye hep küçüldü. Türkiye tarihinin en büyük küçülmelerini bu koalisyon dönemlerinde yaptı. Bizde diyoruz ki artık bu koalisyonlar olmasın. Bakın 7 Haziran’da bir seçim yaptık ve ne oldu tek başına bir iktidar çıkmadı sandıklardan. O zaman bir koalisyon hükumeti dahil kurulamadı. 7 Haziran’dan hemen sonra Türkiye’nin üzerine karanlık bulutlar çökmeye başladı ama ne oldu 1 Kasım’da sandıklardan tek iktidar parti çıkınca ülkeye yeniden bir istikrar geldi, huzur geldi.

Şuan diyorlar ki cumhurbaşkanı güçleniyor, ben şunu net bir şekilde söylemek istiyorum bizim getireceğimiz sistemle cumhurbaşkanının yetkilerini sınırlandırıyoruz. Cumhurbaşkanımız aslında kendisinden fedakarlık ediyor. Şuan mesela cumhurbaşkanımız yasamaya da yürütmeye de çok rahat yön veriyor. Biz ne diyoruz cumhurbaşkanına sıkı bir denetim getirelim diyoruz. Dolayısıyla meclis daha çok güçlü olacak hükumet daha güçlü olacak, meclis ne yapacağını bilecek hükumet 5 yıllığına neler yapacağını görüşecek bir koalisyon olmayacak” şeklinde konuşacak.