Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Destek Merkezi’nde (ÇODEM) kalan kız çocuklarının yaptıkları eserler görenleri hayran bıraktı.
Yaşamlarındaki çeşitli sorunlar nedeniyle ÇODEM’de kalan ve yaşları 11 ile 18 arasında değişen kızların yaptıkları eserler görücüye çıktı. Kızlar tarafından yapılan takı tasarım, resim, ebru, el sanatları ve ahşap çalışmaların sergisi açıldı.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ve eşi Ayşe Salmaner, ÇODEM Müdürü Nureddin Yalçın tarafından serginin açılışı yapıldı. Polisevi bahçesinde açılan sergideki ürünler satışa sunuldu.
Sergiyi gezen davetliler genç kızların yaptıkları eserleri çok beğendi. Genç kızlar yaptıkları eserlerden birer tane Beyhan Demirtaş ve Ayşe Salmaner’e hediye etti.
Vali Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, yapılan eserleri görünce çok mutlu olduğunu belirterek, “ÇODEM’de ki çocuklarımızın yapmış olduğu eserleri görünce çok mutlu oldum. Çok güzel eserler yapmışlar. Resim, ebru, el sanatları, ahşap, rolyefte, takı tasarım eserlerinin hepsi çok güzel olmuş. Çocuklarımızın el becerilerinin bu kadar gelişmesi, bu eserleri ortaya çıkarmaları bizi çok mutlu ediyor. Çocukların rehabilite aşamasında ciddi anlamda ilerlediklerini görebiliyoruz. Hem sıkıntılarını unutuyorlar, hem de bir meslek edinmiş oluyorlar” diye konuştu.
ÇODEM Müdürü Nureddin Yalçın ise, bu kızlara fırsat verildiğinde çok güzel işleri başardıklarını ifade ederek, “Çocuk Destek Merkezi’nde kalan kız çocuklarımızın yapmış oldukları el işi, ebru, resim sergisine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Burada kalan çocuklar birçoğu psiko-sosyal programı çerçevesinde destek alıyorlar. Bu destek çerçevesinde birçok şeyleri başarabileceklerini kanıtladılar. Bu çocuklara fırsat verildiği zaman çocuklar gerçekten kendilerini kanıtlayabiliyorlar, hayatta başarılı olabiliyorlar. Onlarda bir şeyler yapabileceklerinin farkına vardılar. Kendilerini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.