Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Kaymakam Kürşad Atak ve protokol üyeleri resmi bayramlaşmanın ardında şehit ailelerini ziyaret ederek bayramlaştılar.
Samsat Kaymakamlığı bayramlaşma programı Samsat Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Bayramlaşma programına Samsat Kaymakamı Kürşad Atak’ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Süleyman Aslan, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, kumu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.
Buradaki bayramlaşmadan sonra geçen hafta Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın Örentaş mahallesindeki ailesi ziyaret edildi.
Daha sonra 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olan Halil İbrahim Taşkın’ın Göltarla köyünde ikamet eden ailesi ziyaret edilerek bayramları kutlandıktan sonra İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaret edilerek güvenlik güçlerinin bayramları kutlandı.
Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, yakın tarihte Samsat ilçesinden bir şehit verildiğini hatırlatarak, şehit yakınlarının kendilerinin emanetleri olduklarını ve bayramlarda bu ailelerin yalnız bırakılmayacaklarını ifade etti.
Kaymakam Atak, “Bayramlar sevgi, kardeşlik ve barış günleridir. Ülkemizin barış ve kardeşliğinin temin edilmesi için güvenlik güçlerimiz canla başla mücadele etmekte ve bu uğurda gözünü kırpmadan şehit olmaktadırlar. Yani bugün bu güzel vatanımızda huzur içerisinde yaşamımızı sürdürebiliyorsak bunu şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Geçen hafta içerisinde kutsal vatanımızın güvenliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak için kahramanca görevini ifa ederken bölücü terör örgütlerince kalleşçe, sinsice ve haince Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal kardeşimiz şehit edildi. Bu nedenle buruk bir bayram yaşıyoruz. Şehidimizin değerli ailesinin acısını yüreğimizde yaşıyoruz. Bayramım ilçemiz ve ülkemizin huzur ve refahına vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.