Adıyaman’ın Samsat Sulama Pompaj İstasyonuna enerji verilmesinin ardından 4 yıl aradan sonra kanala su verilmesiyle ilgili resmi açılış töreni düzenlendi.
Samsat ilçesinde 1997 yılında başlanan ve 2007 yılında ilk suyun kanallara bırakıldığı Samsat Sulama Pompaj İstasyonu’nda tekrar su verilmesinin ardından resmi açılışı yapıldı. Daha önceden kanallara suyun bırakıldığı Samsat Sulama Pompaj İstasyonu, düzenlenen tören ile resmi açılışı gerçekleştirildi.
Davul zurna çalınıp, kurbanların kesildiği programa Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, vali yardımcıları, kaymakamlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Samsat Sulama Birliği Başkanı Mustafa Fırat, Samsat topraklarının tekrar su ile buluşmasında emeği geçen başta Adıyaman Valisi Abdulah Erin ve Adıyaman milletvekilleri olmak üzere herkese teşekkür etti.
Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise, yöneticileri Samsat ilçesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Devlet Su işleri 20. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu ise kanallara su verilmesi ile ilgili olarak teknik bilgiler vererek, su süreçte kurum olarak büyük fedakarlıklarda bulunduklarını kaydetti.
TBMM Başkan Vekili Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise yaptığı konuşmasında, kendisinin İl Başkanlığından itibaren Samsat Sulama Pompaj İstasyonu ile alakadar olduğunu, bu konuda büyük uğraşlar verdiğini belirterek, Adıyaman geneli ve Samsat ilçesinde yaptıkları hizmetler ile ilgili bilgiler verdi.
Son olarak konuşan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, göreve geldiği ilk günde Samsat’ın sulama sorunu ile karşılaştığını ve bu işin acil olarak çözülmesi için ilgili kurumlar ve vatandaşlar ile ilgili olarak çalışmalar başlattıklarını ifade etti.
Vali Erin, “Yoğun uğraşlarımız neticesinde Samsat’ın bereketli topraklarını su ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte Sayın Milletvekillerimiz, kaymakamımız, Başkanlarınız ve ilgili herkes üstüne düşeni yaptı. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yakın zamanda şehit olan Yusuf Atal kardeşimizin isminin bir parkta yaşatılması da sevindirici bir olaydır. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra katılımcıların düğmeye basmaları ile kanallara su veridi.
Samsat Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen parka kısa bir süre önce şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın ismi verildi.
Parkın Açılışına katılan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ve beraberindekiler Şehit Yusuf Atal ve bütün şehitler için dua ettiler.