Adıyaman’ın Samsat İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından mahalle ve köy muhtarları ile Nüfus Müdürlüğü’nün ilgili personeline hizmet içi eğitim semineri verildi.
Adıyaman İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Şen ve Samsat İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Elçi tarafından, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda verilen hizmet içi eğitim seminerinde nüfus teşkilatı, görevleri, tanıtımı, Mernis, T.C. kimlik numarası ve T.C. kimlik kartı, yabancılara mahsus kimlik numarası, adres kayıt sistemi ve mevzuat konularında bilgiler verildi.
Adıyaman İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Şen, kişinin doğumundan ölümüne kadar, bütün nüfus hareketlerinin kütüklere kaydedildiğini, bu nedenle Nüfus Müdürlüğü çalışmalarında oldukça dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
Nüfus hareketlilikleri ve adrese dayalı nüfus sayımına göre ikamet değişikliği bildirimleri konusunda muhtarlara geniş bilgi veren Şen, "Nüfus Müdürlüğü personeli ile muhtarlıklarımız sıkı bir iletişim içerisinde olmalıdırlar. Yapacağımız hatalar bazen telafisi çok zorun sonuçlar doğurabilmektedir. Nüfus hareketliliği kişinin doğunu ile başlayıp ölümü ile sonuçlanan bütün yaşamı boyunca süren bir hareketliliktir" dedi.
Daha sonra katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile toplantı sona erdi.