Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı ile TÜBİTAK işbirliğinde sanayicilere TÜBİTAK’ın TEYDEB Programı anlatıldı.
Adıyaman OSB konferans salonunda TÜBİTAK’ın Teknoloji ve Yenilik Destek (TEYDEB) Programları ile ilgili TÜBİTAK Bilimsel Programlar Başuzmanı Mustafa Buldum bilgi verdi. Adıyaman OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, sanayiciler katıldı.
Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Ar-Ge birim sorumlusu Mehtap Demir’in açılış sunumunun ardından ADOSAB Başkanı Abdulkadir Çelenk konuşma yaptı.
Abdulkadir Çelenk, “Günümüz dünyasında bilimin ve teknolojinin öneminin ne olduğunu fark edebiliyoruz. Bizler halen bu bölgenin insanı olarak teknolojiyle yeterince tanışmadık. Sermaye alt yapısı ve girişimcilikle ilgili TÜBİTAK’ın destekleri anlatılacak” dedi.
TÜBİTAK Bilimsel Programlar Başuzmanı Mustafa Buldum, Adıyaman’dan 1998 yılından beri sadece 15 projenin sunulduğu ve bunların 7 tanesinin desteklendiğini belirterek, bu rakamın çok düşük olduğunu ifade etti.
TÜBİTAK’ın yapısı ve destekleri hakkında bilgi veren Buldum, “TÜBİTAK’ın Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) ve Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) adı altında üç ana birimi var. Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini destekleme amacındayız. Bu yolla Türk sanayisinin araştırma-teknoloji geliştirme yeteneğinin, yenilikçilik kültürünün ve rekabet gücünün arttırılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Bu amaç doğrultusunda destek programları tasarlanmakta ve desteklenmektedir” dedi.
Buldum, daha sonra TEYDEB ile ilgili sunum yaparak, sanayicilerin sorularını cevapladı.