Adıyaman’ın Kahta ilçesinde şehit ailelerinin sosyal bir etkinlikte bir araya getirilmesi ve Berat Kandilinin kutlanması amacıyla Kahta Kaymakamlığı tarafından Mevlit programı gerçekleştirildi.
Kahta ilçe Kaymakamlığı tarafından özel bir restoranda düzenlenen programa Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’nın eşi Gökçen Kaya, Kahta ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak’ın eşi Fadile Toprak, Kahta ilçe Kadın Hakları Derneği Başkanı Emine Kardeş, şehit yakınları ve kurum amirleri eşleri ile katıldı.
2016 Ekim ayında Hırvatistan’da yapılacak olan Dünya Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek olan Mustafa Işık’ın okuduğu Mevlit programda duygusal anlar yaşattı. Okunan Mevlit sonrası Hacı Muhammed Şükrü Şirazi Tasavvuf ve İlim Kültür Derneği Başkanı Sara Özer tarafından İslam’da şehitlik hakkında konuşmalar yapıldı.
Katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen konferansın ardından, etkinlik kapsamında katılımcılara yemek ikram edildi. Kahta Kaymakamının Eşi Gökçen Kaya, şehit ailelerinin durumları ve sorunlarını dinleyerek ihtiyaçlarının olup olmadığı hakkında bilgiler aldı ve devletin desteğinin her zaman yanlarında olacağını dile getirdi.