Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adıyaman İl Müdürü Fuat Tekin ile Yardımcısı Ali Rıza Tuzcu, Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti’ne (AGAD’a) ziyaret gerçekleştirdiler.
Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin hazır bulunduğu ziyarette açıklamada bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Fuat Tekin, “Bir sonraki düzenlemede ilimizin teşvik kapsamında 6. bölgeye alınması söz konusudur. Bu konuda seminerler ve konferanslar düzenledik. Öğrencilere yönelik çalışmalarımız oldu. SGK’nın gelişmesi ve farkındalığının arttırılması adına gerekli bilgileri verdik. Şuanda üniversite öğrencilerine yönelik olarak bir sunum yapılmakta. SGK değişen, gelişen ve kendini yenileyen bir kurum olmuş durumda. Geçen günlerde SGK’nın 10. yıl değerlendirmesi yapıldı. Bu kapsamda taşrada neler yaptığımız ve nerelere geldiğimiz konusunda sunumlarımız oldu. Özellikle genel sağlık sigortası uygulaması dünyada bir ilktir. Bu konuda özellikle İsveç’te, Kanada’da sosyal hizmetin en üst noktada olduğu düşünülen örnek ülkelerden dahi en öndeyiz. Son 10 yıl içerisinde SGK’yı başarılı bir şekilde yönetmek Türk insanına has bir özelliktir.
Kurumumuzun çalışmaları son derce başarılı bir şekilde devam ediyor. Teknolojiyi en üst seviyede kullanan kuruşların başında gelmekteyiz. Adıyaman’da sigortalı kişi sayısında çok fazla kayıp yoktur. Teşvik konusunda yapılan desteklemeler konusunda da geçen günlerde ilimize gelen bakanlarımıza da bu konular iletildi. Bu konuda yeni bir düzenleme yapılmaya çalışılıyor. Az bir farkla 6. bölgede değil de 5. bölgede olduğumuz dillendiriliyor. Bu konuda da bir düzenleme yapılmakta. Bir sonraki düzenlemede ilimizin teşvik kapsamında 6. bölgeye alınması söz konusudur. Sigortalı kişi sayısının düşüşünden ziyade 2 bin kişilik artış söz konusu. Adıyaman için sigortalı kişi sayısında düşüş bulunmamakta. Kilis ilinde sigortalı çalışan Suriyeli işçiler var. Ocak ayı itibariyle bu konuda bir kanun çıktı. İşverenler çalıştırdıkları işçi sayının 10’da 1’i oranında Suriyeli işçi çalıştırabilecekler. İlimiz için şuana kadar böyle bir kayıt söz konusu değil. Gerekli izinler alındığı zaman Suriyeli işçiler çalıştırılabilinir” şeklinde konuştu.
Gerçekleşen ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, “SGK kurumu kalkınmamış iller için çok büyük bir kurumdur. Çünkü SGK bütün insanların hizmet aldığı bir kurumdur. İnsanların büyük bir çoğunluğunun hizmet aldığı bir kurumun önemi her geçen gün gün yüzüne çıkıyor. Bundan sonraki süreçte de basın olarak her zaman SGK’nın yanında olacağımızı belirtiyoruz. SGK İl Müdürü Fuat Tekin, Adıyaman olduğu için ildeki bütün sorunları çok iyi biliyor. SGK yetkililerinin ve çalışanlarının bugüne kadar vatandaşlara göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.