Adıyaman’ın Sincik ilçesinde 2011 yılından beri devam eden Beran içme suyu projesinde sona gelindi.
Sincik ilçesine yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan Teşikan Yaylası Beran kaynağından şehir merkezine içme suyu getirmek için 2011 yılında başlanan isale hattı çalışmaları tamamlandı. İlçeye bir ay içerisinde suyun akıtılması bekleniyor. İlçenin 40 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Beran suyu projesini yerinde incelemek amacıyla suyun kaynağına giden Sincik Kaymakamı Zafer Sağ ve Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Beran suyunun önümüzdeki Eylül ayı içerisinde Sincik ilçesine akıtılacağını söyledi.
Beran suyu kaynağının ilçenin 40 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacağını belirten Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, “Bildiğiniz gibi 2009-2010 yıllarında bu suyun projesi yapılmıştı. Belli bir dönem çalışma yapılmış, 2014 yılında biz göreve geldiğimizde işin yüzde 78’i tamamlanmıştı. Geriye kalan yüzde 22’lik kısımda da birtakım güzergah değişikliği ve proje değişikliği yapılarak yeniden bir yaklaşık maliyet çıkartıldı ve yeni bir ihale sürecine girildi. İşin geriye kalan yüzde 22’lik kısmı için 5,5 milyon liralık bir ödeneğe ihtiyaç olduğu belirtildi. Bu paranın 2,5 milyon lirası iller bankası tarafından hibe edildi, geriye kalan 3 milyon lirayı da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla biz birkaç köyümüzü de projeye ekleyerek Maliye Bakanlığından bu desteği aldık. Şuanda belli bir aşamaya getirdik.
Otomasyon sistemi için çalışmalar sona erdirilmek üzere. İnşallah biz suyu Eylül ayı içerisinde ilçe merkezine akıtmayı düşünüyoruz. Beran suyu ilçemizin 30-40 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacağı düşünülüyor. Bu projenin başladığı günden beri emeği geçen her iki belediye başkanımıza, mühendislerimize, milletvekillerimize, bakanlıklarımıza ve özellikle Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum, hepsine çok teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede bu suyu ilçe merkezine akıtıp, su hasretine son vereceğiz” dedi.
Sincik Kaymakamı Zafer Sağ ise “Bir yerleşim yeri için en önemli iki sorun vardır, birincisi yol, ikincisi de su meselesi. Güzel ilçemiz Sincik içinde büyük meselelerden biri hali hazırda su meselesidir. İnsanlarımız özellikle yaz mevsiminde ciddi manada susuzluk çekiyor. Bunun sebebi hem su kaynaklarının yetersizliği hem de insanlarımızın bilinçsiz bir şekilde içme suyunu sulamada kullanması buna etken oluyor. Öğrendiğim kadarıyla uzun zamandır Sincik’in hayali bir su projesi var. Bugün burada Teşikan yaylasında Sincik’e götürülecek olan Beran suyu kaynağındayız. Su projesi uzun zamandır devam ediyor. İnşallah önümüzdeki bir ay içerisinde bu su Sincik’e akıtılır. Sincik suya kavuşturulur ve bu susuzluk hasreti giderilir. Bu su projesine emeği geçen bütün belediye başkanlarımıza, teknik arkadaşlarımıza, emeği geçen siyasilerimize, milletvekillerimize, Sincik halkı adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah en yakın zamanda açılışını yaparız’’ diye konuştu.