Adıyaman’ın Sincik ilçesinde buğday ve arpa hasadı biçerdöverler ile başladı.
Sincik ilçesine bağlı Çatbahçe köyü Çavçük mezrasında eskiden orakla biçilen buğday ve arpalar, artık biçerdöverlerle biçiliyor. Bu yıl yağışların az olmasından dolayı rekoltenin düşük olduğunu belirten çiftçiler, Mart ve Nisan aylarında yeterince yağış olmadığı için hububat veriminin beklentilerinin çok altında olduğunu ifade ettiler.
Hububat mevsiminin Ramazan ayına denk gelmesi ile birlikte geçmişte yaşadıkları sıkıntıları da dile getiren bazı çiftçiler, “Eskiden Ramazan ayında hem oruç tutar hem de orakla buğday biçerdik. Allah’a şükür, teknoloji gelişti biçerdöverler yaygınlaştı, çiftçilik daha kolay ve daha modern bir hala geldi” ifadelerini kullandı.
Biçerdöver işletmecisi Ercan Çetinkaya ise, “Bölgemizde bu yıl yağışların az olmasından dolayı hem çiftçi hem de biz beklediğimiz verimi alamadık, nasip kısmet diyelim. Bizimkisi belki zor bir meslek ama yaptığımız işin karşılığını aldığımızda bu zorlukların üstesinde rahatlıkla gelebiliyoruz. Bu yıl mevsiminde yağış az olduğu için kurak bir yıl yaşadık, çiftçiler bu yıl zara ettiler. İnşallah önümüzdeki yıl yağışlar iyi olur hem bizim hem de çiftçilerimizin yüzü güler” şeklinde konuştu.