Yaşanan darbe girişimine tepkiler Adıyaman’ın Sincik ilçesinde hız kesmeden devam ediyor.
Sincik Merkez Ulu Cami önünde İkindi namazı sonrası toplanan siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlardan oluşan grup, tekbir getirip slogan atarak Recep Tayyip Erdoğan Bulvarında yürüyüşe geçti.
İlçe jandarma komutanlığı önünde geçtiği esnada nöbet tutan askerlere seslenen gruptakiler, “Bu vatan size emanet, gerçek asker burada” sloganları attı.
Recep Tayyip Erdoğan Bulvarından çarşı merkezine kadar yürüyen grup, “Dik dur, eğilme, bu millet seninle, darbeye karşı omuz omuza, darbecilere idam" sloganları atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümete destek verdi.
Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, “Bildiğiniz gibi 15 Temmuz mübarek cuma günü bir grup kendini bilmez vatan haini, bu milletin en kutsalına saldırı düzenlemiştir. Milletin iradesine saldırı düzenlemiştir. İnşallah bu gecede bekleyeceğiz, yarında bekleyeceğiz bize dur diyene kadar biz bekleyeceğiz. Biz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın askerleriyiz ve onun emrindeyiz, demokrasi nöbetindeyiz ve milli iradenin bekçileriyiz " diye konuştu.