Adıyaman’ın Sincik ilçesinde “Her Köyde Bir Işık Var” Projesi kapsamında ‘Mevlana’ ve ‘Madde Bağımlığı’ adlı tiyatro gösterileri sahnelendi.
Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Her Köyde Bir Işık Var Projesi” SODES kitap okuma etkinliği kapsamında, Çanakkale Sanat Tiyatro grubu tarafından sahnelenen tiyatro gösterilerine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Proje Koordinatörü Sincik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Dursun Demir, “Her köyde bir Işık var projesi kapsamında Çanakkale Sanat Tiyatro grubu tarafından öğrencilerimize yönelik ‘madde bağımlığı’ konulu üç seans, ‘Mevlana’ konulu bir seans olmak üzere toplam 4 seans tiyatro gösterisi sahnelendi. Her seansa yaklaşık 250 öğrenci olmak üzere toplamda yaklaşık bin öğrenci bu tiyatro gösterilerini izledi. Yapılan tiyatro gösterilerinin amacı uyuşturucunun bağımlılığı, uyuşturucunun insanlara verdiği zararları, bağımlılığının ne olduğunu öğrencilere göstermekti. Mevlana konusunda ise tasavvufi bir tiyatro gösterisi idi. Konusu ağır olmasına rağmen izleyiciler tarafından iyi dönüşler alındı. Tek kişilik bir oyun belki ağır gelmiş olabilir ancak dönüşler bizim için çok çok iyiydi” şeklinde konuştu.