Adıyaman Üniversitesi Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vatandaşlara daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak için son teknoloji MR cihazı hizmete girdi.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Bölümü’nde hizmete giren cihaz, iç genişlik olarak 60 santim, Türkiye’de kullanılan en üst düzey cihaz arasında yer alıyor. Kardiyak, Spektroskopi, Perfüzyon çekimler gibi birçok hastanelerde yapılamayan çekimler bu cihaz ile yapılarak, çok daha kaliteli görüntüleme sağlanıyor.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan,en son teknolojik özelliklere sahip olan 1.5 Tesla gücündeki MR sisteminin 60 cm gantri açıklığı ile kapalı alan korkusu olan hastalar için daha ferah bir çekim işlemi sunduğunu belirtti.
Doğan , “Cihaz ile 200 kilograma kadar ağırlıkta olan hastalara da çekim yapılabilmektedir. Önceki modellere kıyasla daha kısa sürede çekim işlemi tamamlanmakta olup, anestezi eşliğinde yapılması gereken çekimler için uygun teknolojiye sahiptir. Cihaz ile ileri manyetik rezonans görüntüleme tekniklerinin hepsi uygulanabilmektedir. Bu cihazın daha önceki cihazlara göre daha sessiz olması hastanın gürültü duymamasına hastanın ses ve gürültü psikolojisine doğrudan olumlu etki yapacaktır.Kurulan yeni cihaz sayesinde randevu sürelerinde azalmalar görülecektir. Önceki cihazımızda çekimi mümkün olmayan kardiyak MR, meme ve prostat kanseri gibi beyin dışı organların kanserlerinin tanısı için spektroskopi incelemeleri mümkün olacaktır. Bu yeni cihazımızın alımında emeği geçen herkese teşekkür eder cihazın şehrimize ve bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.