Vakıf, sendika ve dernek başkanlarından oluşan Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Adıyaman’ın marka projesi olan Beşpınar Vadisi Projesini gezerek yerinde inceleme fırsatına sahip oldu.
Vali Mahmut Demirtaş’ın yoğun gayretleri ile etap etap hayata geçirilen Adıyaman’ın en prestijli projelerinden olan Beşpınar Vadisine giderek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, gördükleri muhteşem güzellik karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyerek beğenilerini dile getirdiler.
Vali Mahmut Demirtaş, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyelerine Adıyaman’ı yeni bir doğal yaşam alanına kavuşturacak projenin son durumu ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Beşpınar’ın Adıyaman’ın çehresini değiştirerek kente nefes aldıracak bir proje olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, "Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Adıyaman bırakmak için yoğun gayret sarf ediyoruz. 1.300 dönümlük bir alanda uyguladığımız bu proje ile Adıyaman adeta hayat bulacak. Proje, Adıyamanlıların aileleri ile rahat vakit geçirebilecekleri şekilde, yeşil alanlar, piknik alanları, süs köprüleri, şelale, bisiklet ve yürüyüş yolu, çocuk oyun grupları, yapay gölet, spor alanları, kır kahvesi, kafeteryası ve restaurantı ile birlikte bir bütün olarak tasarlandı. Projenin 3. etabı bitirilerek, 4. etap çalışmalarına başladık. Projenin bitirilmesiyle birlikte Adıyamanlı vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri, ferah ve nezih bir ortam oluşturulmuş olacaktır" dedi.
Projeyi yerinde inceleyerek beğenilerini dile getiren Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına konuşan Ali Deniz ise, "Kentimize nefes aldıracak böyle muhteşem bir projeyi Adıyaman’a kazandıran Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz. Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş, Adıyaman’a atandığı günden bu yana ilin sorun ve sıkıntılarını aşmak için yoğun bir mücadelenin içerisine girmiştir. Bu projenin hayata geçirilmesi noktasında çok yoğun bir mesai harcamaktadırlar. Adıyamanlı STK’lar olarak bunun farkındayız. Bugün hem bu harika projeyi yerinde görmek hem de Sayın Valimize ve ekibine teşekkür etmek için bu ziyareti gerçekleştirdik. Allah Valimizden ve ekibinden razı olsun. İnşallah bu emek ve çaba boşa gitmeyecektir. Bu proje Adıyamanlı vatandaşlarımıza nefes aldıracak vizyon bir projedir. Bizde Adıyamanlı STK’lar olarak bugün bu güzel projeyi yerinde gördük ve şahitlik ettik" şeklinde konuştu.