Çadırkent ve Umut Geçici Eğitim Merkezi’nde öğretmenlik yapmak isteyen Suriyeli eğitimciler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sınava tabi tutuldu.
Çadırkent’te bulunan sınıflarda ve Umut Geçici Eğitim Merkezi’nde eğitim gören Suriyeli çocuklara öğretmenlik yapacak Suriyeli kişiler mülakata alındı. Daha önce yazılı sınava tabi tutulan eğitimciler daha sonra mülakata alındı.
Adıyaman Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Çoban başkanlığında ki komisyon tarafından mülakata alınan Suriyeli eğitimciler arasından belirli sayıda öğretmen belirlenecek.
Adıyaman Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan mülakat ile ilgili olarak Adıyaman Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Çoban, “Bu adayları önce merkezi sınava aldık. Sınavda başarılı olanları mülakat sınavına aldık. Sınava giren aday sayısı Çadırkentte 105, Umut Geçici Eğitim Merkezi’nde 97’ idi. Tabi biz bu adayların içerisinde eleme yapacağız. Umut Geçici Eğitim merkezine 28 kişi, çadırkente 87 kişi alacağız. Dolayısıyla biz özellikle öğretmen kökenli olanları tercih edeceğiz. Önemli ve ciddi bir sınav yapıyoruz. Bunlar çadırkent ve umut geçici eğitim merkezinde görev alacaklar. Okul öncesinden, liseye kadar her düzeyde öğrencimiz var. Bunların ücreti Unicef tarafından karşılanıyor. Ara sınıflarda Suriye programı uygulanıyor. Ama okul öncesi, ilkokulda bu sene Türkiye’nin programı uygulanacak. Kademeli olarak genele teşvik edeceğiz. İki üç sene içerisinde geçici eğitim merkezleri kapatılacak ve öğrenciler tamamen bizim eğitim sistemine entegre edilecek” dedi.