TBMM Başkanı İbrahim İsmail Kahraman Adıyaman’ın Kahta İlçesini ziyaret etti.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Belediye Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş ile bir restorantta yemek yedi.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM’ in tatil olması gerekirken meclisin gece gündüz demeden milletin taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştığını kaydetti.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen torba tasarı hakkında bu hafta içerisinde tasarı hakkında görüşmelerin olacağını belirterek, “Bu tasarı büyük ihtimalle bu hafta içerisinde mecliste görüşüleceğini düşünüyorum. Görüşüldükten sonra meclisteki grupların takdirinde olur. Danışma kurulları yapacağız, orada bir uzlaşı olabilir mi, yeni gelecek kanunlarla ilgili mini anayasa çalışması da grupların ortak yürütmüş olduğu bir çalışmadır.
Bu çalışmalarda yakın bir süre içerisinde bir netice alabilir miyiz, bunun meclise gelmesi ne kadar sürede geleceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ama büyük bir ihtimal bu hafta içerisinde torba yasa tasarısı hakkında görüşmeler olur. Eğer başka konularda mutabakat olmazsa, grupların farklı bir önerisi olmaz ise bir ihtimal arada verilebilir. Aslında bu sene tatil olması gerekirken meclisimiz çalışma kararı aldı. Milletin talepleri ve beklentileri neyi gerektiriyorsa bu meclis gece gündüz demeden çalışmak için var. Milletin ihtiyaçlarını gidermek için gerekli yasal düzenlemeleri yapmak için çalışıyoruz. Nasıl aziz milletimiz milli iradesine ve geleceğine sahip çıkmak adına 26-27 gün gece sabahladıysa, canını siper ederek kendisini meydanlara, sokaklarda tanklara karşı siper ettiyse bu mecliste, milletin vekilleri olarak bizlerde gece gündüz demeden çalışmaya hazırız” dedi.
Demokrasi şehitlerinin mevcut yasalar gereği her türlü imkanlardan faydalanacağını belirten Başkanvekili Ahmet Aydın, “Mevcut yasa gereği şehit ve gazilerimiz hangi imkanlardan faydalanabiliyorlarsa aynı derecede demokrasi şehitlerimiz de vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan bu şehitlerimiz gerçekten bizler için demokrasi kahramanı aynı zamanda. Bu milletin var oluş nişaneleridir aynı zamanda. Tankların altında yatan gençlerimizi gördük. Göğsünü siper eden vatandaşlarımızı gördük. Kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden insanlar ülkesi adına, milleti adına, bayrağı adına canını siper ediyorsa bunlara ekonomik olarak ne yaparsak yapalım yetmez diye düşünüyorum. Mevcut şehit ve gaziler için ne tür imkanlar var ise aynısı yine demokrasi şehitlerimiz içinde geçerli olacaktır” diye kullandı.