Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ahmet Aydın, Alman Federal Meclisi’nde kabul edilen ’soykırım’ tasarına sert tepki gösterdi.
Tarihçilerin yapması gerekeni Alman Parlamentosu’nun tarihi bir hata ile yaptığını dile getiren TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, alınan karın anlamsız olduğunu kaydetti.
Ahmet Aydın; “Üzerinde hukukçuların bile anlaşamadığı bu karar Türk milleti tarafından asla kabul edilemez, yok hükmünde bir karardır. Türkiye olarak gereken tavır ve davranış neyse bunu tereddütsüz yerine getireceğiz. Alman Federal Parlamentosu’nun, tarihi kendi bildiği gibi yorumlaması, öte yandan, hukuku hiç dikkate almaması kaygı vericidir. Bu önyargılı ve mantık dışı siyasetin ciddi bir öz eleştiriye ihtiyacı olduğu ortadadır. Alman kamuoyunun, Türklerin görüşlerine, hafıza kayıtlarına ve uzlaşı yolundaki samimi çabalarına saygılı olması demokrasinin ve insan haklarının gereğidir. Müttefiklik ilişkisi içinde olduğumuz, Avrupa’nın geleceği için yakın işbirliği yürüttüğümüz Almanya’nın, gerek ikili ilişkilerimizin gerek Türkiye-Avrupa ilişkilerinin geleceği için hayati önemdeki görüş ve hassasiyetlerimizi dikkate almasını bekliyoruz” dedi.