Adıyaman’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde “Tekstilde Yeni Teknolojiler ve Renk Yönetimi” semineri gerçekleştirildi.
Tasarım Akademisi Mesleki Eğitimi Kurumu, Adıyaman Kadın Girişimciler ve İstihdam Derneği, Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği ve Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı işbirliğinde “Tekstilde Yeni Teknolojiler ve Renk Yönetimi” semineri gerçekleştirildi. Adıyaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere NedGraphics, Polytropon, WIT ve NEC gibi tekstil sektöründe önemli yazılımlar gerçekleştiren firmalar Adıyamanlı tekstilcileri yeni teknolojiler konusunda bilgilendirildi. Seminerde kalıp-pastal hazırlama, 2D ve 3D modelleme, tasarım ve sunum konularında detaylı bilgi verildi.
Toplantıya Adıyaman Kadın Girişimciler ve İstihdam Derneği (AKİD) Başkanı Birsen Günay, Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ragıp Aras, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk, üreticiler ve öğrenciler katıldı.
Konuşmacılardan Adıyaman Kadın Girişimciler ve İstihdam Derneği Başkanı Birsen Günay konuşmasında kadın istihdamının önemine değindi.
Günay, “Biz her fırsatta kadın istihdamının önemini anlatmaya çalışıyoruz. Kadın istihdamı artıkça, ülkemizin gelişmişlik düzeyi daha artacaktır. Çünkü kadının elinin değdiği her iş, daha iyi ve daha güzel olur. Son yıllarda, kadınların, çalışma hayatına büyük oranda katılması ve daha aktif rol almaları son derece sevindirici olsa da henüz yeterli değildir. Bu oranı daha yukarılara çıkarmalıyız. Kullanılmayan potansiyeli etkin hale getirmenin ve yeni iş sahaları oluşturmanın yolunun, kadınların girişimciliğinin teşvik edilmesinden geçtiği gerek akademik çevrede, gerekse iş dünyasında ifade edilmektedir” dedi.
Adıyaman Kadın Girişimciler ve İstihdam Derneği (AKİD) Başkanı Birsen Günay, Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ragıp Aras, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk,Tasarım Akademisi Kurucusu Ali Hayta, seminerde birer konuşma yaptı.