İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kahta Şube Başkanı İsmail Tümer ve yetim biriminden sorumlu yönetim kurulu üyeleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen’i makamında ziyaret etti.
İHH ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin, Kahta’daki okullarda da başarıyla uygulanması için fikir alış verişlerinde bulunuldu.
Projeye verdiği destekten dolayı Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen’e teşekkür eden İHH Kahta Şube Başkanı İsmail Tümer, “Öğrenci ve öğretmenlerimizin yardımları ile destek verdikleri bu proje sayesinde yapılan tüm bağışlar yetimlerimizin barınma, eğitim ve sağlık gibi ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılıyor. Bu anlamda İHH Kahta Temsilciliği olarak bizlere desteklerini esirgemeyen başta Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Halil Tünçmen’e, duyarlı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.
Projede yer aldığı için büyük bir onur duyduğunu belirten Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, yetimleri kucaklayan bir nesil ile insanlığın güleceğini ifade etti.
Müdür Tünçmen, “Yardımsever ve başkasının derdi ile dertlenmek gibi duyarlı bireylerin yetiştirilmesinde bu projenin çok büyük olumlu etkileri olacağına inanıyorum. Küçük yaşta böyle güzel duygular ile büyüyen ve yetimleri kucaklayan bir nesil, bizi sevindirir. Yetimlerimiz gülerse tüm insanlık güler. Dolayısıyla kurum olarak böyle bir projede yer almak benim için büyük bir onurdur” dedi.