Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) dinlenme salonunda Martino Minuto ile basın toplantısı düzenledi.

Bağcı, burada yaptığı açıklamada, Eskrim sporunun Adıyaman'da güzel bir yerde olduğunu belirterek, şuanda Milli Takım'da 27 sporcularının bulunduğunu ifade etti.

Martino Minuto'nun Gençlik ve Spor Kulübü Eskrim Takımı'na transfer edildiğini anımsatan Bağcı, bu transferle kentin ve Türkiye'nin Eskrim'de önemli başarılar elde edeceğine işaret inandığını belirterek, "Minuto'nun Adıyaman'a gelmesi ile 2016 Olimpiyatında güzel bir derece bekliyoruz. Ayrıca Adıyaman'da Eskrim'e ivme kazandıracağına da inanıyoruz" dedi.

İtalyan Eskrimci Martino Minito ise kısa sürede Türkçe öğrenmeye başlayacağını belirterek, Türkiye ve Adıyaman adına yarışmaktan dolayı mutlu olduğunu aktardı.

Almış olduğu başarılardan dolayı çok gururlu olduğunu dile getiren Minito, bu başarılarını Türkiye adına daha da geliştireceğini vurgulayarak, kendi hayalini gerçekleştirmek istediğini söyledi.

İtalya'da herşeyini bırakıp geldiğini anlatan Minuto, şöyle devam etti:

"Kendimi bir Türk ve Adıyamanlı gibi hissediyorum. Bundan dolayı çok mutluyum. Sadece önümüzdeki olimpiyatlarda değil daha sonraki olimpiyatlarda başarıların geleceğine inanıyorum. Kendimi genç hissediyorum. İtalya'da herhangi bir sorunum olmamıştır. Ülkemde de ilk 20'ye giren oyuncuları geçtim. Türkiye'ye gelmemle iki ülke arasında ilişkilerin daha da ilerleyeceğini düşünüyorum. Özellikle Türkiye'yi seçmemde buranın benim için özel nedeni var. İlk madalyamı Antalya Belek'te aldım. Bunun için Türkiye'nin benim için ayrı bir önemi var."

Türkiye'yi seçmesinde Eskrim Federasyonu'nun kendisiyle yakından ilgilenmesinin önemli rolu olduğuna dikkati çeken Minuto, kendisiyle birlikte yapacakları projelere inandığı için karar vermede güçlük çekmediğini sözlerine ekledi.