Adıyaman’ın Tut ilçesinde ilk defa düzenlenen girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 29 girişimciye belgeleri törenle verildi.
KOSGEB Adıyaman Müdürlüğü ile Tut Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen eğitimler sona erdi. Eğitimlere katılan 29 girişimci sertifika almaya hak kazandı. Sertifika almaya hak kazanan girişimcilere belgeleri düzenlenen tören ile verildi.
Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adayları KOSGEB’in desteklediği sektörlerden birinde kendi işlerini kurmaları halinde 50 bin TL hibe ve 100 bin TL’ye kadar sıfır faizli 2,5 yıl ödemesiz dönemden sonra 2 yılda 8 eşit taksitte ana para ödemeli kredi imkanından yararlanacak.
Eğitimin gerçekleşmesinde önemli katkılar sağlayan Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı’ya teşekkür eden KOSGEB Adıyaman Müdürü Şükrü Mısırla, “Eğitimi başarıyla tamamlayan tüm girişimcilerimizi tebrik ediyor, girişimcilik hayatlarında başarılar diliyorum . Tut ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Hibe ve kredi limitlerinin artırılması ile girişimcilik eğitimlerimize olan ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle KOSGEB Başkanlığının aldığı kararla 70 saatlik girişimcilik eğitimleri 32 saate düşürülmüştür. Tut ilçemizde bu yıl yeni eğitimler açacağız ve Tutlu Girişimcilerimizin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri için her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.
Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı ise konuşmasında, “İlçemizde ilk defa girişimcilik eğitimlerini düzenleyen KOSGEB Müdürlüğümüze şükranlarımızı sunuyoruz. Üniversite diploması kadar önemli bir belge alıyorsunuz. Bu belge girişimcilik hayallerinizin kapısını açan bir anahtar olacaktır. İlçemizde girişimcilik kültürünün gelişmesi adına yeni eğitimlerin düzenlenmesini KOSGEB Müdürlüğümüzden talep ediyoruz. Biz Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Girişimcilerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.