Adıyaman’ın Tut ilçesinde gerçekleştirilen “Tut’da Dut Festivali” bu yıl 7-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Bu yıl dolu dolu gerçekleştirilmesi planlanan Tut’da Dut Festivali’nin programı belli oldu. Tut Kaymakamlığı ve Tut Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Tut’da Dut Festivali 3 gün sürecek.
Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, festivalin bu yıl dolu dolu geçeceğini belirterek, “7 Temmuzda açılış konuşmaları ve folklor gösterileriyle başlayacak olan festivalimiz, ‘Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi’, yöresel ürünler pazarının gezilmesi, yamaç paraşütü uçuş gösterileri, Kahtalı Mıçı ve Nurettin Rençber konseri ile son bulacak. 8 Temmuz tarihinde ise yine yamaç paraşütü uçuş gösterileri ile başlayacak. ‘Geçmiş Zaman Olur ki’ adlı söyleşi ve Udi İrfan Turan ve ekibinin konseri ile gün bitecek. Son gün ise 1. Ulusal Dut çalıştayı, yamaç paraşütü uçuş gösterileri, Grup Bir Dolu Karadeniz tarafından konser verilecek. Başta tüm Tutlu hemşerilerimizi, Adıyamanlıları ve başka illerden dostları festivalimize bekliyoruz” dedi.