Adıyaman İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ADİMDER) tarafından 6 İmam Hatip Lisesinde aynı anda gerçekleştirilen sınav sonrasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ezan, Kuran-ı Kerimi güzel okuma, şiir ve metin canlandırma yarışmalarında il ve bölge birincisi olan eserlerin yanında, Arapça şarkı yarışmasında ortaokullar kategorisinde Türkiye ikinciliği elden Adıyaman İmam Hatip Ortaokulu’nun eseri de büyük ilgi gördü. Düzenlenen törene Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından Kazım Çoban, Mehmet Altındal, STK temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan ADİMDER Başkanı Abubekir Turmaz, “Bizleri yetiştirip bu seviyelere getiren hocalarıma teşekkür ediyorum. Benliğimize, İmam Hatip şuuru böyle değerli hocalarımız sayesinde yerleşmiştir. Milletinin değerlerine bağlı, vatanını seven, imanlı ve ahlaklı nesiller İmam Hatiplerden her zaman yetişmiş ve Rabbim izin verdiği sürece yetişmeye devam edecektir. ADİMDER olarak İmam Hatip Liselerimizin tümünde yarışmamız yapılmış ve yaklaşık 800 öğrenci katılmıştır. Yarışmanın öğrenciler arasında büyük bir ilgi görmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiş ve geleceğe dair umutlarımızı artırmıştır.
Bizler gençlerimizin okullarında yapılan faaliyetlerine destek vermeye, bunun yanında çeşitli etkinliklerle gençlerimizde imam hatiplilik şuurunun gelişmesine katkı sağlamaya çalışmaktayız. Gençlerimiz mutlaka daha iyisini hak ediyorlar ve bizler de desteklerimizi hız kesmeden sunmaya, faaliyetlerimizin sayısını ve etkinliğini daha da arttırarak tüm gücümüzle gayret göstermeye devam edeceğiz. Bizlere, bu çalışmalarımızda destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, “Böyle güzel organizasyonlar yapan ADİMDER’e teşekkür ediyorum. Yarışma sonunda ADİMDER yarışmada birincilerine iki Umre ödülü vermiş. Ben de belediye imkanlarıyla yarışmada ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimizi de Umreye göndermek istiyorum. Bu öğrencilerimizin de bunu hakkettiklerini düşünüyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.