Adıyaman Üniversitesi Kültür ve Medeniyet Topluluğu tarafından “Roger Garaudy’nin Hayatı ve Felsefesi” konulu konferans düzenlendi.
Vehbi Koç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları Müdürü Cemal Aydın’ın konuşmacı olarak katıldı. Adıyaman Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı. Konferansın açılış konuşmasını Kültür ve Medeniyet Topluluğu Başkanı Enise Yılmaz, yaparken konuşmasında Garaudy’nin hayatına ve kitaplarına değinirken desteklerinden dolayı Yrd. Doç. Dr. Bekir Kayabaşı’na ve arkadaşlarına teşekkür etti. Ardından kürsüye gelen Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları Müdürü Cemal Aydın bir sunum gerçekleştirerek Roger Garaudy’nin hayatını anlattı. Roger Garaudy ve Nazım Hikmet arasında geçen bir anıyı anlatarak konuşmasına başlayan Aydın, Garaudy’nin askerlik hayatından, Fransa-Almanya Savaşından bahsetti.
Cezayir’e gönderilme hikayesini de anlatan Aydın kurşuna dizilme cezasının verilmesinin ardından Cezayir’de İslamı araştırmaya başlamasını ve 33 ay süren hapis hayatından kesitler sundu.